11 Şubat 2013 Pazartesi

Galatasaray - MP Antalyaspor: Keyifli



Basketbolda gücünü savunmasından alan ve hücumunu, yaptığı savunmanın değerinde geliştirebilen takımları sevmişimdir hep. Bugün de öyle bir Galatasaray vardı sahada.

Belki hücum olarak sezonun en iyi futbolunu oynamadık ama işin savunma kısmında açık ara sezonun en iyisiydi. Muslera, maç boyunca kale önünde mangal yapsa yine gol yemezdi.

Maçı iz bırakan oyuncular üzerinden anlatmak gerekirse Burak'a büyük bir parantez açmam gerektiğini düşünüyorum. Drogba transferinden sonra gitti gidecek, CSKA'yla anlaştı anlaşacak, en büyük hayali İngiltere'de oynamak gibi söylentilere inat, çıkıp aslan gibi oynadı. Biri fırsatçılık, bir diğeri ise son vuruş harikası iki golle galibiyeti getiren isim oldu ve locadan kendisini izleyen DD'ye selam çaktı. Hocanın da Burak'ın bu oyunundan ne kadar memnun olduğunu basın toplantısını izleyenler görmüştür. Sezon başından bu yana kendisinden istediklerinin İLK KEZ tamamını yapan bir Burak'ı O'da anlatmaya doyamadı :) . Presi başlatan ve sık sık topun arkasına geçen bir Burak Yılmaz izlediğimi hatırlamıyorum. Bugünkü performansıyla artık sadece gol atması da yetmeyecek.

Burak'ın performansı kadar olmasa da bir diğer parantez ise Sabri'ye açılmalı. Eboue'yi arattı mı? Kesinlikle hayır. Hatta bu sezon genelinde konuşursak formayı kaptığı şu kısa periyotta Eboue'den daha formda olduğunu gösterdi. Hele bir de çektiği şut var ki topun Hakan'ın elinde patladığı an çıkan sesi duyunca benim içim cız etti. Gol kadar değerliydi.

İtiraf etmek gerekirse Sneijder'in bu maçta da oyuna sonradan dahil olacağını düşünmüştüm. Ters köşe yaptı hoca. Ama takım öylesine sağlam bir savunma anlayışıyla sahaya yayıldı ki Sneijder'in fiziksel düşüşünü hissedemedik bile. Fizik olarak daha iyi seviyeye gelip takıma tam anlamıyla alıştığı anda o çok sevdiği final paslarını daha yüzdeli atmaya başlayacak. Bu pasları gole çevirme potansiyeli yüksek forvetlerle de biz çılgınlar gibi sevineceği tabiki.

Hamit bugün yine gol atamadı. Bir tane yazıverse de hem kendisini hem de bizi rahatlatsa. Mümkünse atacağı golde de top direğe birkaç kez çarpsa. Üç bant hesabı.

Güzel oyun, güzel oyunla gelen 3 puan, 5 puan farkla liderlik, ŞL'de son 16... Bunlar güzel şeyler. Tadını çıkarmak lazım.

Tribün mü? Sezonun en iyi 3. performansıydı. Fenerbahçe ve Manchester United maçlarından sonra. Dileğim, 10 gün sonra bir sıra kaybetmesi. O bir sıra kaybettiği günün de tarih yazdığımız günlerden biri olması...


1 yorum:

About