18 Mart 2013 Pazartesi

En Güzel Oyunlardan Biri



Schalke maçının yorgunluğundan sonra Kayserispor deplasmanı zorlayıcı olabilirdi. Sonuçta Kayserispor, 7 haftada 5 galibiyet 2 beraberlik almış ve bu süreçte kalesinde yalnızca 2 gol görmüş formda bir rakipti.

Peki ne yapılabilirdi? Mourinho'nun notlar almak için geldiği ve Fatih Terim'in cezası sebebiyle yine tribünde olduğu maçta...

Fatih Terim, tahmin ediyorum ki maçtan önce otelde yapılan toplantıda takıma ''Maça hızlı başlayalım ve işi erkenden bitirip sonrasında oyunu rölantide bitirelim.'' demiştir. Sneijder'in golü, Melo'nun yükselen formu, Drogba'nın günden güne fizik olarak kendini bulmasıyla çok daha dominant bir Galatasaray izledik ilk yarıda ve zaten maç ilk yarıda bitti.

Drogba'nın kendini buluyor olması da sevindirici. DD'nin orta sahayla yüz yüze oynayabilen ve ayağa çıkabilen, topla hücum edebilen yapısı, Selçuk ve bilhassa Melo'nun geçtiğimiz sezon sergilediği hücum performanslarını tekrar sergilemelerini sağladı. Bu iki orta saha oyuncumuz, sezonun ilerleyen haftalarında özellikle Drogba'nın oyunda olduğu anlarda hücum organizasyonlarımızın içinde daha fazla yer alacaklardır.

Son iki haftadır Melo, Selçuk ve Hamit'in önünde serbest pozisyonda oynayan Sneijder'in kaliteli oyunlar sergilemesi de maçı getiren detaylardan biri oldu. Hollandalı'nın verdiği anlık ara paslar, bu serbestliğin ve sol kanattaki Riera'ya yardım etmek zorunda olan adam olmaktan çıkmasıyla ortaya çıktı.

Ayrıca kimsenin konuşmadığı ve dikkatimi çok fazla çeken şey ise, Semih'in sürekli ayağa çıkan stoper rolünü çok iyi sergilemesiydi. Belki de Kayserispor'un oyuna ortak olamamasının bunda bir etkisi vardır ancak 26 numara bu açıdan da göz doldurdu.

Ancak hakemin Bobo'yu çakma tekme sonrası kırmızı kartla oyun dışına göndermesi mide bulandırmadı mı? Kesinlikle bulandırdı. Ama öyle bir pozisyondan düdüğünü çalıp oyuncuyu uyaramazsın. Ya ciddiye almayıp devam ettireceksin ya da kırmızıyı göstereceksin. O, ikincisini tercih etti.

Yine de arka arkaya Gençlerbirliği, Schalke 04 ve Kayserispor maçlarının ilk yarılarında oynanan futbol çok sevindirici. Gerçekten keyif aldığım ve maçın başından sonuna kadar rahat bir şekilde koltuğa yaslanarak izlediğim maçtı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About