6 Aralık 2012 Perşembe

Gözden Düşen Hollandalı: Wesley Sneijder


Dünyanın önde gelen istatistik firmalarından whoscored, bugünlerde adı Fenerbahçe ile sık sık anılan Wesley Sneijder hakkında güzel bir çalışma yapmış.

Hollandalı oyuncu, altyapısında yetiştiği Ajax'ta çok başarılı sezonlar geçirdi ve genç yaşta takımının kaptanı olup Eredivisie'nin en başarılı isimleri arasında yer alırken Avrupa'nın da elit takımlarının dikkatini çekmeyi başardı ve 27 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Real Madrid'in yolunu tuttu.

Real Madrid'deki ilk senesi olan 2007-2008 sezonun da gayet başarılı bir performans sergiledi ve toplamda oynadığı 51 resmi karşılaşmada 13 gol atıp 13 de asist yaptı. Ancak ikinci sezonunda işler Real Madrid'de kötü gitti ve bu durum Hollandalı'nın da istatistiklerini düşürdü. Yıldız futbolcu 2008-2009 sezonunda 33 maç çıkıp 2 gol 2 asistlik performans sergileyince İspanya'dan ayrılmak zorunda kaldı ve İtalya'nın yolunu tuttu.

İtalya'da ise kariyerinin en iyi sezonlarını geçirdi. İtalya'da şampiyonluklar, Şampiyonlar Ligi kupası ve milli takımı ile Dünya Kupası finaline kadar yükselme başarısı gösterdi.


Whoscored'un yaptığı analiz ise Hollandalı'nın Real Madrid performansına çok benziyor. Yıllık ücretinde yapılan indirimi kabul etmediği için kadro dışı bırakılan Sneijder'in oynadığı maç sayısındaki düşüş zaten gözler önünde. Geçtiğimiz iki sezonda toplam 45 Serie A maçına çıkan oyuncu bu sezon ligde yalnızca 5 kez forma giyebilmiş. Tabi bu durum attığı golleri ve yaptığı asistleri de etkilemiş ve yıldız oyuncunun geçtiğimiz iki sezonda yakaladığı 4 gol ve 5 asistlik istatistik yerini 1 gol ve 1 asiste bırakmış. Ancak bunun dışındaki istatistiklerinde büyük dalgalanmalar görünmüyor. Şut yüzdesinden, yaptığı isabetli ortalara kadar hemen hemen bütün istatistikleri kabul edilebilir dalgalanmalar içerisinde. 

Hollandalı yıldızın Inter'den ayrılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Devre arasında yada sezon sonunda hangi takıma gideceği bilinmez ama henüz 28 yaşında olan ve ''world class'' olarak tabir edilen kalite düzeyinde bir futbolcuyu hangi teknik direktör veya taraftar takımında görmek istemez ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About