29 Ocak 2013 Salı

Drogba'da Geldi!!!




Ocak ayı hem beden hem de akıl sağlığı açısından çok şeyler götürdü Galatasaray taraftarından. Önce Sneijder'le başlayan yaklaşık iki haftalık bekleyiş. Sonunda geldi de rahatlar gibi olduk. Rahatladık demeye dilim varmıyor çünkü tam Sneijder'i sindirmeye başlayacaktık ki birden Drogba mevzusu yeniden patlak verdi.

Drogba, Çin'e gitmeden önce de istediğimiz bir efsaneydi. Ancak senelik 20 M€'luk teklifle baş edebilmemiz mümkün değildi. Zaten Shangai Shenhua'da baş edemedi ve bozulan ekonomisi yüzünden ne Anelka'nın ne de Drogba'nın maaşlarını ödeyebildiler. Uzak Doğu'daki hayata alışamayan bu iki oyuncudan Anelka, soluğu İtalya'da aldı ve Juventus'a katıldı. Drogba'nın ise önünde birçok tercih vardı. Eski takımı Chelsea, İtalyan devleri Milan ve Juventus Fildişili efsaneyi kadrolarına katmak istiyordu.

Chelsea'nin Drogba'ya nasıl bir teklif sunduğunu bilmiyorum ama geçtiğimiz yıl Drogba'ya istediği kontratı önermediklerini göz önüne alınca Drogba'nın onları reddetmekte zorlanmayacağını kolaylıkla anlayabiliriz. İtalyanlar'dan ise kısa vadeli düşünen Juventus, 2012-2013 sezonunun sonuna kadar yıldız futbolcu için 2.5 M€ teklif etmiş. Milan'ın teklifi ise bizim teklifimize biraz daha yakın, 1.5 yıl için 6 M€ teklif ettiği söyleniyor( En azından Bülent Timurlenk öyle söylüyor :)).

Drogba'nın bizim teklifimizi kabul etmesindeki en önemli faktörün ben de para olduğunu düşünüyorum. Sonuçta en yakın tekliften 4.5 M€ daha fazla teklif ediyoruz ve cüzzi bir vergi oranı olduğu için paranın neredeyse tamamı cukka olacak.

Tabi tüm bunlar beni ilgilendirir mi? Aslında Adnan Polat döneminde olsaydık tedirgin olmayı bırakın içim içimi yerdi. İstikrarsız bir yönetim ve buna paralel olarak istikrarsız bir şekilde yönetilen Florya. Ama durum şuan öyle değil. Florya'da İmparator ve başkanlık koltuğunda kapitalizmin kitabını yazmış isimlerden Ünal Aysal. Bu iki isim ve takımın bu sezon gösterdiği performans olmasa da bulunduğu konum(Lig ve ŞL) ilerisi için umutlanmamıza yetiyor.

Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibimiz Schalke 04, devre arasında oldukça kan kaybetti. Takımda yer alan oyunculardan gelen sakatlık haberlerinin üzerine daha önce yeni sözleşme teklif edilmeyen ve sezon sonu Tottenham'a gidecek olan L. Holtby'nin hemen gönderilmesi umarım Gelsenkirchen ekibini sarsar. Ayrıca yine ilk devrenin son haftalarına girilirken Schalke 04'ün hocasını yollayıp yola genç takım hocasıyla(en azından sezon sonuna kadar) devam etme kararı aldığını hatırlamak gerekir. Yaptığımız transferlerle yarattığımız algı ve rakibimiz durumu çeyrek final yakın meşaleleri yakın dedirten cinsten.

Ligde ise geçtiğimiz sezona göre koparılması daha zor(bunun sebebi Galatasaray'ın kendisidir) olmasına rağmen bir sezon geçiriyoruz. Beşiktaş maçında geçen seneki futboldan gösterdiğimiz küçük küçük pasajları diğer maçlarda da gösterebilirsek ilk yarıya oranla daha rahat bir ikinci yarı geçirebiliriz.

Biraz mantıklı düşünebildiğim anlarda bunları yazabildim. Şimdi yine youtube'a girip Sneijder ve Drogba videoları izleyerek keyifleneceğim :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About