28 Ocak 2013 Pazartesi

Galatasaray - Beşiktaş



Maç sırasında o kadar enteresan gelişmeler yaşandı ki gece yazmaya başladığımda tamamen maça odaklanamadığım için yazıyı bugüne bırakmaya karar verdim. Sneijder'in üzerine Drogba söylentileri iyice ciddileşince ve KAP bildirimi yapılınca insanın eli ayağı birbirine dolanıveriyor.

Maça dönecek olursak, ısınma sırasında tribünlerde yoktum ancak Sneijder'in tribünlere çağırıldığı anlarda çok iyi bir sinerji oluşmuş arenada. O sinerji ve Galatasaray'ın derbilere baskın basanındır düsturuyla başlamasıyla birlikte gol de erkenden geliverdi. Golü atanın Emre Çolak, asist olmasa da pozisyonu hazırlayan kişinin Sabri olması ayrıca güzeldi. İkisinin de hissettikleri baskıyı bir nebze olsun azaltabilmek için bunlara çok ihtiyaçları vardı. 

Golden sonra biraz sakinleştik takım olarak. Zaten Almeida'nın olmayışı yüzünden takımın altını üstüne getiren Samet Aybaba'nın sayesinde rahat bir maç geçiriyorduk ki ilk yarının sonlarına doğru gelen Riera golüyle iyice rahatladık. 

İkinci yarıysa oldukça tatsız başladı. Korner organizasyonu sonrası yediğimiz golle moraller biraz bozulsa da aslında Beşiktaş'ın maçı çevirebilecek bir görüntüsü yoktu sahada. Golden sonra ise 57. dakikada Sneijder'in oyuna dahil olması maç öncesindeki sinerjinin tekrar yaşanmasını sağladı ancak 4 dakika sonra Melo'nun oyundan atılması herkesin tadını kaçırdı.

Aslında pozisyonun tekrarını eve dönünce izlediğimde Melo'nun herhangi bir suçu olmadığını görsem de sıcağı sıcağına verilen kararla Melo'nun oyundan atılmasına pek de diyecek bir lafım yok. Kırmızı kartın maça etkisinden bahsedecek olursak Beşiktaş'ın yakaladığı avantajı kullanamadığını söyleyebiliriz. Eğer Fatih Terim, iki değişiklik hakkını kullanmamış olsaydı maç büyük ihtimalle çok daha farklı bir skorla bitebilirdi. Yaklaşık 35 dakikayı 1 kişi eksik olarak hem de ligin açık ara en tempolu takımına karşı oynamak ve bu dakikadan itibaren rakibe hiç pozisyon vermemek ise galibiyetten sonra sevindirici olan bir diğer nokta.

Sneijder'e tekrar dönecek olursak transfer olduğu günden bu yana yaratmış olduğu sinerjiyi, Melo'nun kırmızı kart görmesi ve maçı forvetsiz tamamlamamız nedeniyle sahada gösteremedi ama önümüzde daha 3.5 sene var. Sıkıntı yapmaya gerek yok. Kalite ortada.

Maçın dışına çıkacak olursak da lütfen Drogba gibi bir transferin gelişmelerini maç anında öğrenmezsek çok iyi olur. İnsan nereye odaklanacağını şaşırıyor :). 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About