23 Temmuz 2013 Salı

Barcelona TATA ile Anlaştı

Tito Vilanova'nun kanser hastalığı sebebiyle görevi bırakmasının ardından Barcelona için Samet Aybaba'da dahil olmak üzere yüzlerce teknik direktörün adı geçmişti. Olcay Şahan'ın Lionel Messi'den daha iyi topçu olduğu için Arjantinli futbolcu tarafından veto edilen Samet Aybaba, hayatının fırsatını kaçırmış oldu. Halbuki feda demeye uygun bir yapısı vardı ve Katalan veletlere menemeni sevdirerek Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunabilirdi.


Samet Aybaba'nın hakkındaki düşünceleri yüzünden kırılan Messi, çareyi hemşosu Gerardo 'TATA' Martino'yu takımın başına geçmesi için baskı yapmakta buldu. Barcelona gibi tüm teknik direktörleri ikna edebilecek bir kulübün neden böyle bir tercih yaptığını anlamak kolay değil ama Barcelona'nın şu ana kadar almış olduğu kararları da anlamak zaten kolay değildi. Lakabından dolayı sorun yaşayacağını düşünmüyorum çünkü TATA lakaplı birisi ancak Türkiye'de taşak oğlanı olabilir. İlgili şahsın Bayern tarafından kevgir haline getirilen Barça defansını toparlayacağı söyleniyor ancak Barcelona henüz Puyol'a alternatif bulabilmiş değil. Transferde en çok adı geçen isim Thiago Silva. Ancak PSG'nin Arap sahipleri çoktan babayı alırsınız dediler bile. David Luiz'in ismi de bir dönem anıldı ama O'nun da patronu Mourinho olduğuna göre bu transfer de pek mümkün görünmüyor.

Hal böyleyken komple 1 yıl yaşlanan Barça defans hattını ve onunla bağlantılı orta sahayı ve onunla bağlantılı hücumu yeni transfer Neymar'ın toplaması pek mümkün değil gibi sanki. TATA Bey, ne yapar bilemeyiz ancak söz konusu Barcelona olduğu için daha fazla itin götüne sokmak istemiyorum takımı. Sezonu perfect çekip kapatabilirler ve böyle bir durumda daha fazla atarlı bir yazıyı favlayan biri çıkabilir ve o zaman da ben ters köşe olabilirim.

Bayern'in tiki takaya kontrası sonrası Barcelona'nın bir değişime girme gerekliliği kaçınılmaz olmuştu. En azından defansif açıdan. Bakalım TATA bunu ne kadar başarabilecek? Sözleşmesi 2 yıllık ancak zaten ilk yılında başaramazsa Sandro Rosell'le birlikte Güney Amerika'nın yolunu tutabilirler. Bu kısmı da Mehmet Demirkol'un ''Büyük takımlarda sözleşmeler 1 yıllıktır.'' sözünden yola çıkarak yazdım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About