13 Kasım 2012 Salı

3 Numara İBB'ye Gitti




Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyerine Gençlerbirliği'ndeki yardımcı antrenörlük serüveninden sonra 2007 yılında Kayseri Erciyesspor ile başlamıştı Bülent Korkmaz. Hatırı sayılır bir performansa rağmen takımın kümede kalmasını sağlayamamıştı ama futbolculuğunda olduğu gibi hocalığında da başarılı bir performans çizebileceğinin ilk sinyallerini vermişti.

Kayseri Erciyesspor'dan sonra arka arkaya yanlış tercihlerle önce Bursaspor ve Gençlerbirliği'nde kısa süreli olarak çalıştı fakat başarılı olamadı.

Bu iki başarısız dönemin ardından Galatasaray'ın sıkıntılı süreçlerinden birinde takımın başına geldi. O takımla aslında hiç de fena sayılmayacak bir performans sergilemesine rağmen Adnan Polat döneminin istikrarsızlıkları yüzünden takımdan ayrıldı.

Kendini teknik direktör olarak tekrar kabul ettirmek içinse Kardemir Karabükspor'un teklifine kadar beklemesi gerekiyordu. 2011-2012 sezonuna kötü bir başlangıç yapan Karadeniz ekibini adeta baştan yaratan Büyük Kaptan, takımın başına geçtiği dönemden lig sonuna kadar müthiş bir performans sergileyerek hem takımın ligde kalmasını sağladı hem de ilerisi için çok güzel sinyaller verdi. Kendisinin kırmızı-mavili takımla uzun süre çalışacağı düşünülürken yönetim, saçma sapan bahaneler öne sürerek hocanın şartların kabul etmedi ve hoca da takımdan ayrılma kararı aldı.

Şimdi ise Carvalhal'ın ayrılmasıyla boşalan İBB koltuğuna yerleşti ve tam da istediği ortama sahip bir takıma sahip olabilir. Anadolu kulüplerine oranla daha iyi şartlara sahip bir takım, diğerlerine oranla biraz daha iyi bir yönetim anlayışı ve sıfır taraftar baskısı Bülent hocanın takımı istediği gibi şekillendirmesini sağlayabilir.

Büyük Kaptan'a yeni takımıyla yeni görevinde başarılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About