8 Kasım 2012 Perşembe

Sonunda 3 Puan

Galatasaray, Kayserispor ile İBB maçlarında farklı anlayışlarla sahaya çıktığında şaşkınlık içinde olanlar çoğunluktaydı. Cluj maçıyla birlikte bu şaşkınlık yerini bünyede rahatlamaya bıraktı.

Öne geçmenin verdiği avantajı uzun süre kullanan Galatasaray, kalesinde golü gördükten sonra daha önceki üç maçtaki gibi paniğe kapılmadı ve arka arkaya bulduğu iki golle maçı tamamladı ve ŞL'nin ilk galibiyetini elde etti. Bu galibiyet Manchester United'ın Braga'yı deplasmanda mağlup etmesiyle birlikte Galatasaray'ı birden grubun ikinci sırasına yerleştirdi.

Trabzonspor'dayken de Galatasaray'a transfer olduktan sonra da eleştirilen Burak Yılmaz, yaptığı hat-trickle ŞL'deki gol sayısını 4'e çıkardı ve en azından yersiz eleştirileri uzun bir süre sonlandırmış oldu. Bir parantez de Burak'ın attığı ilk iki golde asist yapan Hamit'e ve orta sahada geçtiğimiz sezon Melo'dan sık sık izlediğim performanslardan birini izlememizi sağlayan Yekta'ya açmak lazım. Her iki futbolcuda galibiyetin baş mimarlarındandı.

Şimdi sırada gruptan çıkmayı garantileyen Manchester United ile TT Arena'da oynanacak karşılaşma var. Sir Alex Ferguson'un böyle maçlara ciddi rotasyonlar yaparak çıktığını düşünürsek önümüzdeki maç karşımızda İngiltere'dekine oranla daha farklı bir Manchester United görebiliriz. Alınacak bir galibiyetle de 2. tur adına gerçek anlamda avantajlı konuma geçebiliriz.

Baskılı futbolun yanında beraberliği de iyi oynadığımızda neler yapabileceğimizi bu maçta çok iyi gördük. Tabiki Manchester United ve Braga'yı Cluj ile bir tutamayız ancak unutmamakta fayda var ki Cluj karşısında izlediğimiz Galatasaray'da potansiyelinin tamamını sergilemiş bir Galatasaray değildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About