11 Kasım 2012 Pazar

Sakinlik Her Zaman İyi Değildir

Arka arkaya lig ve ŞL'de alınan denge futbolu galibiyetleri Galatasaray'ı öylesine alıştırmış ki bu futbol düzenine Mersin İdman Yurdu maçında bu düzenden vazgeçemeyince iki puan daha uçup gitti.

Sezon başından bu yana MİY, ileride vasat üstü geride ise vasat altı oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olmanın dezavantajlarını oldukça fazla yaşadı. Eğer Galatasaray, sürekli ısıran görüntüde olsaydı Akdeniz temsilcisi tıpkı puan kaybettiği diğer 9 haftada olduğu gibi bu maçtada kalesinde oldukça ciddi tehlikeler yaşayacaktı. Maçın başında direkten dönen toplar da Nurullah Sağlam'ın öğrencilerine yardımcı olmadı değil.

MİY gibi savunma zaafı muazzam seviyelerde olan takımlara karşı sakin futbol oynamak ve savunma hattını biraz daha geride kurmak biraz gereksiz oluyor. Zira MİY'de savunma ile forvet arasındaki bağlantıyı kuracak oyunculara baskı yaptığınızda karşılığı çok çabuk alabiliyorsunuz ama top forvet oyuncularına geldiğinde işler o kadar kolay olmuyor çünkü MİY'in forvetleri oldukça tecrübeli ve büyük takım forması giymiş oyuncular. Herkesin gözünü diktiği maçlara da çok daha iyi konsantre oluyorlar. Ki Galatasaray'ın belalısı Mert Nobre'de Ben Yahia'nın kornerden ortasında kafayla golünü atarak MİY'e puanı getiren isim oldu. Pozisyonda Muslera'nın da hatalı olduğunu belirtmekte fayda var. Galatasaray'ın takım olarak sevimsiz bir gün geçirdiğini söyleyebiliriz.

Ancak lig o kadar dengesiz ki Galatasaray oynadığı maçların yarısında puan kaybetmesine rağmen hala en yakın rakibinin 3 puan önünde lider konumda. Galatasaray'ın geçtiğimiz sezona oranla idare eder bir performans sergilediğini düşünürsek ligdeki tablo hiç fena değil ancak artık seri galibiyetler almanın zamanı geldi ve Karabük-Elazığ-Gaziantep serisiyle başlangıç mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About