10 Ağustos 2012 Cuma

2012-2013 Sezonu Galatasaray Dizilişi


Sonunda kriz bitti. Melo tekrar yuvaya döndü. Hakan Balta maçta sorun yaşamadığını söylediği için sol bek transferi şimdilik askıya alındı gibi. Çilek söylentileri hala devam ediyor ancak bu haliyle bile taraftar kötü başlanan transfer sezonunun sonunda tatmin olmuş durumda.

Takımın geçtiğimiz sezonda olduğu gibi asimetrik bir 4-4-2 dizilişini sürdüreceğini düşünüyorum. Ujfalusi-Semih yan yana. Eboue ise Hakan Balta'ya oranla biraz daha hücumcu. Felipe Melo top rakipteyken Selçuk'un gerisinde, Galatasaray topa sahip olduğunda Selçuk'un yanında hatta biraz önünde. Hamit, arkasında Eboue gibi hücumcu bekin verdiği avantajı kullanarak hafiften içe kaçabilir ki hazırlık maçlarında bunu sık sık yaptı. Amrabat, Hamit'e göre çizgisine daha sadık olacaktır. Zaten Hakan Balta'da Eboue kadar önündeki hücumcusuna ofansif anlamda o kadar da fazla destek verebilen bir isim değil. Ayrıca Amrabat'ın defansif defosunu da göz önünde bulundurursak bu ileri çıkışlarını takım uyum sağlayana kadar da pek fazla yapmaması gerekir. Burak, Trabzonspor'da en ileride çok başarılı maçlar çıkarmış olabilir ancak Galatasaray'da bunu yapamaz. Yanında Elmander gibi bir partner varken biraz daha geriden arkasındaki yetenekli oyuncuları da devreye sokarak oynamayı öğrenebilmeli. Bunun için de 2. forvet olarak Elmander'in biraz daha gerisinden katılmalı ataklara. Top rakipteyken de roller değişecektir mutlaka. Elmander orta sahaya dönüşür. Burak'ta kapılacak top sonra hızla rakip savunmanın arkasına koşusunu yapar. Tabi bu taktiğin uygulanabilirliği Trabzonspor'a göre çok zor. Galatasaray oyun karakteri gereği rakibini üzerine çeken bir yapıya sahip değil. İlk felsefesi rakibe önde basmak olan bir takımda Burak kendine yer bulmak istiyorsa Burak, oyununu önüne atılan toplara koşu yaparak tek vuruş üzerine kurmamalı. Bunu sadece silahlarından biri olarak görmeli.

Bu arada yeni transferlerle birlikte Fatih Terim'in kulübe silahları da güçlendi. Geçtiğimiz sezonun vazgeçilmezleri Emre Çolak ile Engin Baytar, hem kanatların hem de orta sahanın iyi birer alternatifi konumuna geçtiler. Hatta hazırlık maçlarını göz önünde bulundurunca Emre Çolak'ın Amrabat ile tatlı bir forma yarışına gireceğinin garantisini şimdiden verebiliriz.

Geçtiğimiz sezon Galatasaray, çok iyi bir ilk onbire sahip olduğu için şampiyon oldu. Eğer kilit isimlerden biri birkaç haftalık sakatlık sorunuyla karşı karşıya kalsaydı alternatifsizlik Galatasaray'ın şampiyonluğunun kaçıp gitmesine sebep olabilirdi. Bu transferlerle birlikte Galatasaray hem bu sorunu ortadan kaldırdı hem de sadece ilk onbiriyle değil oyuncu kadrosunun tamamıyla da ligin en kalitelisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About