27 Ağustos 2012 Pazartesi

Adın Çıkacağına

Benimde derbiden sonra inceden eleştirdiğim Burak Yılmaz için bir linç kampanyasıdır gidiyor. Aynı hafta Fenerbahçeli Mehmet Topal'ın topu eliyle kontrol ederek gol atmasından yada Emre Çolak'ın çektiği şutta Hilbert'in topu kolla müdahale ederek kesmesinden bahsedilmiyor?!?!

Niye mi? Çünkü Burak Yılmaz'ın sabıkası var. Bir an için bu pozisyona giren ismin Burak değil de Elmander veya Umut olduğunu düşünelim. Bırakın darbe sebebiyle düşmesini, darbe almadan düşselerdi çığırtkanlık seviyesi bu kadar yüksek olmazdı. Ama iş Burak'a gelince akan sular durmazsa olmaz. Objektif gözle pozisyonu analiz edebilecek herkes Escude'nin Burak Yılmaz'a arkadan müdahale ettiğini ve Burak'ın da bu sebeple yere düştüğünü görebilir. Bu müdahalenin faullük olup olmadığını tartışmıyorum ama ortada bir müdahale söz konusu. Ayrıca Escude'de  Burak Yılmaz'dan hemen sonra yere düşüyor. Bu düşüşün sebebi hayali bir ip veya sap olmasa gerek!!!

Bir de Escude'nin müdahaleyi ceza sahası dışında yapması sorunsalı var ki bu Burak Yılmaz'ı değil pozisyonu göremeyen Bülent Yıldırım'ı ve 50 metre öteden pozisyonu yanlış okuyan yardımcı hakemi bağlar. Burada Burak Yılmaz'ın ön plana çıkarıp hakemleri masummuş gibi göstermeye çalışan medyayı anlamak ise imkansız!!! Özellikle hakemlere sallamanın ata sporu olduğu ülkemizde.

Bu mevzuyla anlaşıldı ki geçtiğimiz sezonla birlikte inanılmaz bir ivme kazanarak rakipleriyle arasındaki farkı kısacık bir zamanda kapatıp fark açmaya başlayan Galatasaray ve futbolcuları, bu tür ucuz numaralarla karşı karşıya kalacak. Burak, Engin, Melo gibi her açığı kollanan futbolcularımızın işte tam bu sebepler yüzünden herkesten daha fazla dikkatli olması gerekir.

Neyse artık sakinim :). Şampiyonlar Ligi için kuraların çekilmesine çok az kaldı. Önce salı ve çarşamba akşamı oynanacak playoff rövanş karşılaşmalarıyla birlikte gruplara hangi torbadan katılacağımız belli olacak. Perşembe akşamı ise Infantino ve efsane futbolcuların çekeceği kuralarla gruplar belirlenecek. O zaman gelsin:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About