10 Kasım 2012 Cumartesi

Tempo Candır



STSL 11. haftası birbirinin zıttı iki maçla başladı. Bir yanda izleyeni sıkıntıdan patlatan bir Sivasspor - Eskişehirspor mücadelesi, diğer yanda ise ligin başlangıcından itibaren oynanmış en zevkli karşılaşmalardan belkide birincisi olan Beşiktaş - Bursaspor.

Sivasspor - Eskişehirspor maçı için anlatacak pek bir şey yok. Maçın 15. dakikasında bulduğu duran top golüyle öne geçen Rıza hocanın takımı sürekli faullerle Eskişehirspor'u sindirdi ve galibiyeti çaldı. Evet çaldı diyorum çünkü Eskişehirspor'dan 3 puanı çalarken maçı izleyen taraftar ve seyircilerden de 90 dakikalarını çaldı. Sivasspor, Eskişehirspor'a toplam 31 faul yaptı. Evet evet yanlış okumadın 31 diyorum hani şu cenabet sayı olan 31. Bazı liglerde birkaç maçın toplamında bu kadar faul yapılmazken Sivasspor'un yaptığı zaten ülke futbolumuzun problemini ortaya çıkarıyor. Takımların topu kaptırdıktan sonra anında rakibe faul yaparak geride açık vermeyelim anlayışı yüzünden ligimiz izlenemez hale geldi. Bu arada Sivasspor'un da bu maçta toplam 3 sarı kart gördüğünü de unutmayalım. Böylesine tempo katili takımlar karşılarında futboldan anlamayan hakemler bulduklarında bu avantajı gerçekten çok iyi kullanabiliyorlar.

Eskişehirspor'un mağdur olduğu 90 dakikayı değil de diğer kanaldaki Beşiktaş - Bursaspor maçını izleyenler kelimenin tam anlamıyla futbola doydular. Beşiktaş, zaten mevcut oyuncu kadrosuyla tempo futbolunun dışına çıkmaya pek müsait bir yapıya sahip değil. Futbolcularının defosunun ortaya çıkmaması için maçı hep en üst seviyede fizik mücadele içine çekmek zorundalar. Rakip Bursaspor'da siyah-beyazlılara ayak uydurunca da ortaya muhteşem bir maç çıkıverdi. Hani futboldan zerre zevk almayan birine bu maçı izletseniz nutku tutulur ya öyle bir maç işte...

TFF'nin ülke futbolunu daha iyi hale getirmek için haftalarca hatta aylarca süren araştırmalar yapmak yerine kısa vadede 9 Kasım 2012 akşamı oynanan iki maçı izleyip aradaki tek farkı süzebilmeleri yeterli. Onun da adı ''tempo''.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About