25 Mayıs 2012 Cuma

Ezeli Tokat


Tottenham Hotspur, Arsenal ve Chelsea'den sonra Londra'nın en dikkat çekici takımıdır. Ancak bu sezon ezeli rakiplerinde öyle tokatlar yedi ki bunun acısını çıkarması için Arsenal'in elinden ligi, Chelsea'nin elinden Şampiyonlar Ligi'ni alması gerekebilir.

Ligde sezonun son haftalarına girilirken Tottenham, Arsenal'in puan kaybetmesiyle birlikte 3. sıraya yükselip Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılabilecekti ancak ezeli rakibinin puan kaybettiği haftalarda maçları kazanamadı ve ligi 4. sırada noktaladı. Bu durum onları çok fazla üzmemişti çünkü İngiltere'de 4. takımda Şampiyonlar Ligi için ön eleme hakkını elinde bulunduruyordu ve her ne kadar Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıksa da kabul edelim hiç kimse Chelsea'nın Barcelona'yı eleyip üstüne finalide kazanacağını tahmin etmiyordu. Ancak Chelsea beklenilmeyeni yaptı. Önce Barcelona'yı eledi ve sonra gitti denilen maçta geriden gelip maçı penaltılara götürdü ve sonrasında kupayı kazanarak Tottenham'ı yaktı.

Arsenal'in gerisinde kalarak Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını kaybeden Tottenham,  Chelsea yüzünden Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını tamamen kaybetti.

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'ne bir ülkeden 5 takım katılamaz kuralıyla Tottenham önümüzdeki sezon Avrupa Ligi'nde boy gösterecek. Bu kuralın çıkış noktası ise yine bir İngiliz takımının Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasına dayanıyor. Liverpool 2004-2005 sezonunda Milan'ı destansı bir şekilde mağlup ederek kupayı kazanmış ve bir sonraki sezon için Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştı ancak ligi ilk 4'te bitiremediği için bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'yi 5 takım temsil etmişti. UEFA'da bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için kuralı değiştirdi.

Planlarını Şampiyonlar Ligi için yapan Tottenham'da bu sezon sonunda teknik heyet ve taraftarlar hayal kırıklığı yaşadılar. Takımın birçok yıldız futbolcusuna talip var ve hiçbiri önümüzdeki sezon Avrupa Ligi'nde oynamak istemeyecektir. Bu yaz Gareth Bale dışındaki hemen hemen bütün yıldızları Euro 2012'de yer alacak olan Tottenham, büyük ihtimalle birkaç oyuncusunu satmak zorunda kalacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About