18 Mayıs 2012 Cuma

Yerli Xavi

10 Şubat 1985 günü Hatay’da dünyaya gözlerini açtı. Tabi o zamanlar gittiği her takımın çehresini değiştireceğinden, saha içi lideri olacağından habersizdi Türkiye. Futbola da Hatay’da Karaağaç Belediyespor formasını giyerek başladı Selçuk İnan. Selçuk’taki cevherin farkına varan hocası onu, ülkemizin ender altyapıya yönelen kulüplerinden Çanakkale Dardanelspor’un seçmelerine gönderdi ve Selçuk İnan’ın serüveni böylece başlamış oldu. 2000 yılında başlayan Çanakkale Dardanelspor serüveninde 2,5 sezon paf takımda oynayan Yerli Xavi, Metin Tekin’in takımın başına geçmesiyle birlikte kendini A takımda buldu. Dört yıl Çanakkale Dardanelspor’un altyapısında oynadıktan sonra ise yine gençlerle çalışmayı seven Ersun Yanal tarafından 2005-2006 sezonunun devre arasında Manisaspor’a transfer edildi. Transferinden hemen sonra birçok kez forma giymeyi başardı. Diğer sezonda ise takımın vazgeçilmezlerinden oldu. 2007-2008 sezonunda ise artık Manisaspor’un kaptanıydı.


Selçuk İnan, kaptanlık yaptığı sezonda bireysel anlamda çok başarılı olmasına rağmen takımının küme düşmesine engel olamadı ve sezon sonunda İstanbul’a transfer olması beklenirken, kendisini Manisa’ya getiren hocası Ersun Yanal tarafından bu kez Trabzonspor’a transfer edildi.


 Trabzonspor’da da başarılı sezonlar geçiren Selçuk, Ersun Yanal’ın takımdan ayrılmasıyla kısa bir duraklama dönemine girse de, takımın efsanesi Şenol Güneş’in gelişiyle birlikte tekrar yükselişe geçti. 2010-2011 sezonunda ise Selçuk İnan Trabzonspor’da zirve yapmıştı. Burak Yılmaz’la olan uyumu sayesinde takımını yıllardan sonra tekrar şampiyonluk yarışına soktu ancak şampiyonluğu averajla Fenerbahçe’ye kaybettiler. Sezon sonu geldiğinde Selçuk İnan’ın sözleşmesi bitmişti. Yurtiçi ve yurtdışından sayısız teklif vardı ancak O, Fatih Terim’in dönüşüyle birlikte eski başarılı günlerini tekrar yakalamak isteyen Galatasaray’ın bir parçası olmaya karar verdi.


Fatih Terim’in yeni Galatasaray’ında tek yönlü orta sahaya yer yoktu ve Selçuk İnan’ın partneri olarak Juventus’tan Felipe Melo kiralandı.Sezonun ilk 6-7 haftasında Melo’nun biraz daha defansif bir görevle sahada yer almasından dolayı Selçuk İnan gerçek potansiyelini tam anlamıyla gösteremedi ancak Fatih Terim’in birazda kısır geçen dönemdeki asıl niyeti takım savunmasını oturtmaktı. Bu sancılı dönem geçildikten sonra Felipe Melo, Selçuk İnan’a daha yakın bir pozisyona geçti ve ikilinin uyumu sonrası Selçuk İnan sazı eline aldı. Ligi en yakın rakibinin 9 puan önünde bitiren ve son hafta ezeli rakibi Fenerbahçe’nin sahasında şampiyonluğu ilan eden Galatasaray’ın hem saha içi lideri oldu hemde Hagi’den sonra özlenen frikik gollerini taraftarına fazlasıyla tattırdı. Selçuk İnan, bu sezon Avrupa’da yer almayan Galatasaray’da toplam 40 kez sahaya çıktı. Bu maçlarda 13 gol atıp 11 kez asist yaptı. Attığı 13 golün 5’i serbest vuruştan geldi. Saha içindeki başarının yanı sıra saha dışındaki düzgün yaşantısıyla Selçuk, ilk sezonunda taraftarın sevgilisi oldu.


Şampiyonluğun ilan edildiği gece taraftarlar, Selçuk İnan’ın frikik antremanlarında baraj olarak kullandığı ‘’sarı adamları’’ hatıra olarak yürüterek :) ve Türk Telekom Arena’da yapılan şampiyonluk kutlamasında en çok onun adını haykırarak yıldız futbolcuya olan sevgilerini ve inançlarını birkez daha göstermiş oldular.

Artık Selçuk İnan'dan beklenen oynadığı futbolu Avrupa'da bir üst basamağa çıkartarak hem Galatasaray'ı hemde milli takımı uluslararası seviyede tekrar eski günlerine geri dönmesine katkıda bulunmak. O'nda bu başarıları bir üst basamağa çıkarabilecek özellikler de fazlasıyla mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About