31 Mayıs 2012 Perşembe

Galicialı Türkler Yeniden La Liga'da

İspanya'nın kuzeybatı bölgesine verilen isimdir Galicia. Bu bölgenin birbirini sevmeyen iki şehri bulunur Vigo ile La Coruna.

Rivayete göre La Coruna ile Vigo şehrinin çekişmesi Osmanlı döneminde La Corunalıların Barboros Hayrettin Paşa'ya, Vigoluların ise Portekizlilere yakınlaşmasıyla başlar.

Günümüzdeki bu rekabeti iki şehrin futbol kulüpleri sürdürüyor. Celta Vigo ve Deportivo La Coruna. Celta Vigolular rakiplerine ''Türkler'' diyerek onları aşağılamak istiyor ancak Deportivo taraftarı bundan gocunmuyor hatta Türk gibi güçlü görünmekten memnuniyet duyuyorlar. Stadları Riazor'da her maç asılı bulunan birkaç Türk bayrağı görmek mümkün. Hatta bazı maçlarda Türkiye lehine tezahürat bile ediyorlar. Panathinaikos ile oynadıkları karşılaşmada ise bu durum zirve yaptı. Türk bayrağının da bulunduğu bir  koregrofiyle kale arkasını süslediler.



Ve bu takım bir yıl aradan sonra tekrar La Liga'da. Zaten izlemek için onlarca bahaneye sahip olduğumuz ligde bahanelere bir yenisi daha eklendi. La Liga'da şampiyon oldukları 1999-2000 sezonu gibi bir başarı yakalamaları için birçok mucizeye ihtiyaçları var ama en azından Türkiye'de maçları her zaman ilgiyle izlenen bir takım olacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About