24 Mayıs 2012 Perşembe

Kim Bu Salih Uçan


Sezonun bitmesiyle birlikte transfer söylentileri yine bir numaralı futbol gündemi haline dönüştü. Büyük takımlarımızdan Fenerbahçe ile Beşiktaş ise genç bir futbolcuyu transfer edebilmek için kıyasıya bir yarışın içine girdiler. Bu isim Bucaspor'un altyapıdan yetiştirdiği isim Salih Uçan.

6 Ocak 1994 yılında Marmaris'te dünyaya gelen Salih, futbola da Marmaris Belediyespor'da başladı ve 2008 sezonuna kadar 4 yıl bu takımın formasını giydi. 2008 yılında geldiği Bucaspor'un altyapısında 2 yıl forma giydikten sonra 2010 yılında ilk profesyonel sözleşmesine imza attı.

Salih Uçan, büyük takımların radarına girmesine sebep olan performansı ise 2011-2012 sezonunda Bank Asya 1. Lig'de oynadığı güzel futboldu. Orta sahada görev alan bonus kafa Salih Uçan, yüksek pas yüzdesiyle ve oyun kurucu özelliğiyle dikkat çekiyor ancak büyük takımlarda tutunabilmesi veya Avrupa'da futbol oynayabilmesi için gelişim göstermesi gerekiyor. Salih Uçan'ın boyu çok kısa değil ancak bölgesi çok fazla fizik mücadele gerektirdiğinden daha fazla güçlenmesi gerekiyor. Oyunun merkezinde oynadığı için rakiplerine daha rahat çalım atabilmeli ve sezonun genelinde daha fazla gol atmalı. Bu sezon 9'u sonradan olmak üzere toplamda 25 kez sahaya çıkan Salih'in yalnızca 1 golü bulunuyor. Tüm bunlara rağmen yaşı, oyun zekası ve futboluyla Bank Asya 1.Lig'de en fazla dikkat çeken oyuncuydu. Salih, Bucaspor'un yanısıra milli takımımızın 19 yaş altı grubunda da forma giymekte.

Not: Ben yazıyı yazarken Salih Uçan Twitter hesabından Fenerbahçe'yle anlaştığını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About