19 Ekim 2012 Cuma

Derdime Çare Baytar'ım Yok

3 hafta içinde kaybedilen 7 puan. Evet rakiplerinde sürekli puan kaybedişi falan Galatasaray'ı zirvede tutmaya yetiyor ancak Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon en çok güven veren özelliklerini bu sene maalesef izleyemiyoruz.

Galiba Fatih Terim devre arası ve maç sonlarında en çok Engin Baytar'a kızıyordur çünkü geçtiğimiz sezon dört merkez orta sahayla başarılı futbol ve takım savunması ortaya çıkarılmasını sağlayan rol Engin Baytar'a aitti. Engin'in ofansif orta sahadan merkez orta sahaya çabuk bir şekilde evrilmesi Galatasaray'ın asimetrik 4-4-2'yi rahat bir şekilde uygulamasını sağladı. Ancak Süper Kupa finalinde yaptığı hareketle cezaya çarptırılan Engin sahada olmayınca takımın en güvenilir bölgesi olan merkez düşüyor. Buna sakatlıklar ve Felipe Melo'nun takıma geç katılışından doğan hazır olmayışı da etkilenince merkez direnci dibe vuruyor.

İşin üretkenlik konusunda ise yine geçtiğimiz sezon yakalan pozisyon kadar pozisyon kazanılmıyor olabilir ancak Galatasaray artık daha yüzdeli hücum ediyor diyebiliriz. Geçtiğimiz sezonun ilk sekiz haftasında 13 gol atan takım bu sezon ise sekizinci hafta sonunda 19 gol atmış. Ancak bu periyotta geçtiğimiz sezona oranla 3 gol daha fazla yemiş.

Şimdi sırada kader maçımız var. Cluj ile TT Arena'da bu seneki Avrupa maceramızın hangi yöne gideceğini belirleyeceğiz. Kaybedersek gruptan çıkma şansımız tamamen biter ve Avrupa Ligi'ni de neredeyse imkansız hale getiririz. Kazandığımızda ise grup ikinciliği için mücadele sıfırdan başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About