3 Ekim 2012 Çarşamba

Tecrübesizlik



Şampiyonlar Ligi'nin bir mottosu vardır. Mehmet Demirkol'un sıklıkla vurguladığı... Yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Yani 0-0 cepte oynayacaksın. Galatasaray, bugün oyun içinde rakibini bir Şampiyonlar Ligi takımı değil Süper Lig takımı olarak gördüğü için 0-0'ın önemini unutup rakibine 3 puanı hediye etti.

Braga'ya da hakkını vermek lazım. Orduspor maçını iyi analiz etmişler ve merkezde kalabalık durarak Selçuk'un etkinliğini sıfıra indirdiler. Takımın bir beyni rakip tarafından etkisiz hale getirilirken tam da istenen seviyeye gelmeye başlayan Hamit'in sakatlık sebebiyle kadroda yer almaması; isteyen, arzulayan ancak beceri gösteremeyen ve dakikalar ilerledikçe morali bozulan bir takım izlememize sebep oldu. Aynı görevi ters kanatta Emre Çolak üstlenmeye çalıştı ancak tecrübesizliği buna engel oldu. Diğer kanattaki Amrabat'ın da yokları oynamasıyla Selçuk ve Melo ikilisi bu sezon sıklıkla gördüğümüz gibi rakip orta saha arasında kaybolup geçen sezonki içe dalışları yapamaz, derin pasları atamaz oldular. Orta ikili bunları yapamayınca da ileri ikili Umut ve Burak'ta domino taşları misali etkisiz bir 90 dakika geçirdiler.

Bu mağlubiyetle birlikte Cluj'u iki maçta da yenmek yetmeyebilir. Artık hem Manchester United'ın Braga'yı iki maçta da yenmesini bekleyeceğiz. Ayrıca hala içeride yenmemiz gereken Manchester United'ı da unutmamak gerek.

İşimiz artık çok zor. Ve Braga karşısında görüldü ki bu tecrübe düzeyinde Hamit'in geri dönmesi şart.Oyun içinde iki sürükleyici oyuncunun (Hamit ve Selçuk) yer alması hem asimetrik 4-4-2'nin çalışması hem de Selçuk'un pas kanallarının daha açık hale gelmesi Galatasaray'ın geçen sene başarılı olmasını sağlayan coşkunun geri dönmesini sağlayacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About