28 Eylül 2012 Cuma

Konsantrasyonsuzluk



Galatasaray, bu sezon açık ara en kötü futboluyla Ordu'da 3 puanı bıraktı. Ordu'yu tebrik etmek lazım. Daha iyi konsantre olan, daha akıllı oynayan ve rakibinin zaaflarından daha iyi faydalanan bir takım olarak haklı bir galibiyet elde ettiler.

Zaten akıllarının hafta içinde oynanacak Braga maçında olduğunu kabak gibi belli eden Galatasaraylı oyuncular yedikleri erken golle dağıldı. Daha golün şokunu atlatamadan Hamit'in sakatlanıp oyundan çıkmasıyla da orta sahada iki yönlü oynayabilen yaratıcı güç sayısının azalmasıyla Galatasaray birden direnci düşük bir takım hüviyetine büründü. Sonuçta Aydın'dan Hamit'in verdiği defansif katkıyı beklemek hayalcilik olur. Sol kanatta da Amrabat gibi defansif anlamda Aydın'dan bile zayıf bir oyuncu bulununca da en önemli silahı olan orta sahayı kaybetmiş bir Galatasaray izlemek zorunda kaldık. Belki burada Aydın yerine Emre Çolak değişikliği daha iyi bir sonuç verebilirdi.

Bu arada hemen hemen her karşılaşmada sol kanadın uyarı vermesi düşündürücü. Zaten ağır olan Hakan Balta'nın, Amrabat'tan istediği yardımı alamaması sebebiyle önünde oynayan futbolcular maçın yıldızı oluyorlar. Nitekim bugün de Umbides, hemen hemen her fırsatta Hakan Balta'ya zor anlar yaşattı. Amrabat, bırakın ekstradan defansif katkıyı kendisinden beklenen kanat bindirmelerini de yapamayınca yerini Emre Çolak'a bırakmak zorunda kaldı.

Maçın ikinci yarısı biraz daha istekli biraz daha etkili bir takım izler gibi olduk ancak yenilen ikinci golden sonra maç tamamen bitti ve gözler Braga maçına çevrildi. Böylesine kötü bir futbolun ardından Galatasaray'ın Braga maçı öncesinde mağlubiyet alması bir bakıma iyi olabilir. Bu maçtan kötü oyunla birlikte 3 puan alınması durumunda yanıltıcı bir özgüvenle Braga maçına çıkar ve hüsrana uğrayabilirdik. Ancak mağlubiyetin yarattığı soğuk duş etkisiyle hatalar üzerine daha fazla çalışılacak, daha iyi konsantre olup Braga maçına daha hazır bir şekilde hazırlanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About