27 Eylül 2012 Perşembe

Bilet Fiyatı Sorunsalı

Bugün gündeme düşen bilet fiyatları sorunsalından sonra Avrupa'daki birkaç takımın bilet fiyatına bakmaya karar verdim. Şöyle bir tablo ortaya çıktı:

TakımlarEn Ucuz BiletRakip
Barcelona 42,94 TL Celta Vigo
Real Madrid 67,8 TL Deportivo
Malaga 49,72 TL Real Betis
Milan 38,42 TL Juventus 
Schalke 04 51,98 TL Montpellier
Lille 22,6 TL Ajaccio
PSG 40,52 TL Reims
Galatasaray 40 TL Akhisar
Fenerbahçe 33 TL Mersin İ.Y.
Beşiktaş 35 TL Elazığspor


Yukarıdaki tabloda Avrupa'nın elit liglerinde yer alıp Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam eden ve 3 büyük kulübümüzün mevcut rakipler karşısındaki bilet fiyatları yer almakta. Özellikle derbi maçları veya katma değeri çok yüksek maçları seçmemeye özen gösterdim. Tabi burada Milan-Juventus'u ayırmak gerekiyor. Bu karşılaşmayı alma sebebim bilet fiyatının gerçekten ucuz olması.

Saf bilet fiyatları üzerinden yorum yapacak olursak yine ülkemizdeki bilet fiyatlarının olması gerekenden biraz fazla olduğunu söyleyebiliriz. Ancak işin içine kalite girdiğinde -yani gerçek futbol değerleri üzerinden konuştuğumuzda- farkın çok daha fazla açıldığını görebiliyoruz.

Evet, Anadolu kulüpleriyle yapılan deplasman maçlarında bilet fiyatları her seferinde fantastik seviyelere çıkıyor ve buna anında itiraz ediyoruz. Peki aynı itirazı neden tuttuğumuz kulüplere yapmıyoruz?

Mesela Galatasaray'dan başlayalım. 90 dakika boyunca Galatasaray ile Barcelona'nın size sunduğu oyun aynı mı ki bilet fiyatları kafa kafaya oluyor? Fenerbahçe veya Beşiktaş, Lille'in vadettiği oyundan daha fazla neyi vadediyor da bilet fiyatı daha fazla olabiliyor? Sorgularken biraz da bu taraftan bakmak lazım sanki.

Bu da aradaki farkı görünce Gilbert Arenas'ın verdiği anlamlı tepki:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About