16 Eylül 2012 Pazar

Ömer'in Laneti

Tam dört maçtan sonra MP Antalyaspor'u 4-0 yendi Galatasaray. Bu dört maçın üçü berabere biterken birinde MP Antalyaspor maçı 3-0 kazanmıştı. Hal böyle olunca kimse çok iddialı sözler sarf etmedi. Yaklaşan Old Trafford deplasmanı öncesinde kuponlar da daha dikkatli yapılmıştı.

Bugün geçtiğimiz sezona daha yakın bir Galatasaray vardı. Bunda tabiki skorun maçın hemen başında elde edilmiş olmasının etkisi büyük. Ancak geçtiğimiz sezona oranla bu maçta kanatları çok daha iyi kullandı Galatasaray. En azından bu maç için bu bir gerçek. Sonuçta sağda ve solda orjini kanat olan oyuncular oynadı. Amrabat'ın becerisi Aydın'dan daha fazla olduğu için de goller hep Amrabat'ın oyunlarıyla yada onun kanadından geldi. 

Fatih Terim'in Amrabat'ta bu kadar ısrar etmesinin sebebini de bu kanat organizasyonu yetersizliğinden kaynaklanıyordu. Ülke sınırları içinde hücum organizasyonlarını tamamen merkezden kuran bir takım sonuca gitmek için yeterli olabilir ancak Avrupa'da alternatifleri olmayan bir takım hüsrana uğrayabilirdi ve bu ihtimal Amrabat transferiyle ortadan kaldırıldı. Ancak Hamit'in beklenmedik rahatsızlığı MP Antalyaspor özelinde Aydın'ı da ilk onbirde görmemize sebep oldu. Bir sezon boyunca tamamen merkez oyunculardan oluşan orta sahanın kanatlarının aniden savunma yapmayı bilmeyen oyunculardan oluşması hem göbekte oynayan Selçuk ve Melo'ya hem de arkalarında oynayan Hakan ve Eboue'ye zaman zaman zor anlar yaşattı. Bu da bizlere Amrabat'ın dengeleyicisi olarak ters kanadında bulunan oyuncunun hem merkez orta saha hem de defansif özelliklere sahip olması gerektiğini gösterdi. Bu özelliklere sahip olan Hamit'in de beklenmedik rahatsızlığı bugün Fatih Terim'in kafasındaki ''Birincil Galatasaray''a en yakın takımı izlememize engel oldu.

Herşeye rağmen yaklaşan Şampiyonlar Ligi öncesinde sonunda gol yemeden ve çok ciddi takım savunması hatası yapmadan bir 90 dakika geçirdi Galatasaray. Ve böylece belalısı MP Antalyaspor'u uzun bir aradan sonra( Son galibiyet 30.10.2010 tarihinde 2-1) yenmeyi bildi. Belkide bunda sezon öncesinde takımdan ayrılan Ömer Çatkıç'ın da etkisi vardır :).  

Gelelim asıl mevzuya. Çarşamba günü Galatasaray, bu sezon belkide en önemli sınavını verecek. Tamam rakip Manchester United olabilir. Barcelona ve Real Madrid'den sonra Avrupa'nın en iyi futbolunu oynayan takımı da olabilir ancak madem futbol bir iddia koyma meselesi o zaman:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About