20 Eylül 2012 Perşembe

Yenilgiden Gelen Kazanımlar

Tam 6 yıl aradan sonra tekrar Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor olmanın verdiği heyecanın yanı sıra onbirin yarısının ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yer almış olmasının verdiği dezavantaj sebebiyle kaybedildi ilk maç.

Manchester United'ın tecrübesi ve Galatasaray'ın tecrübesizliği ilk 10 dakikada kendisini gösterdi ve Galatasaray ancak skor 1-0 olduktan sonra uyanabildi.

Türkiye'de alıştığımız yavaş, sıkıcı, faullerle zırt pırt duran oyunun bünyeye kattığı ağırlık Manchester United'ın hızlı akınlarında o kadar çok kendini gösterdi ki geçen sene takımı taşıyan Melo, 60'dan sonra dili dışarda gezmeye başlamışken Selçuk İnan ise Melo'nun açıklarını kapatmaya çalışmaktan hücuma bakamadı bile. Manchester United ise topu Valencia'ya verip ceza sahasına koşarak buldu bütün pozisyonlarını.

Ama tüm bunlar umutsuzluğa kapılmak için sebep olmamalı çünkü gerçekten de gelecek adına heyecanlanmak için önemli işler yapıldı sahada. Belli ki Dany-Semih ikilisinde ısrar edilirse savunma güvende olacak. Orta sahada Melo istenen fizik standardı yakaladığı an hem Selçuk'u hem takım savunmasını rahatlatacak ve böylece etrafındaki oyuncular daha güvenle hücuma çıkabilecek. Amrabat'ın ise yapması gereken çok fazla şey var. Evet Türkiye standartlarında hemen hemen her maç goller ve asistlerle istatistikleri sallayabilir ancak Şampiyonlar Ligi için seviye değil çağ atlaması gerekiyor. Kanat bekine yardım etmediği her dakika forma Emre Çolak'a biraz daha yakın olacaktır. Hamit'in günden güne artan kondisyonu bugün neredeyse zirveye ulaştı. Oynadığı oyunla da sonunda kapakları gereken yerlere gönderdi. UEFA'da kendisini maçın adamı seçerek gerekeni yaptı. Burak ise oyununu çeşitlendirip son vuruşlarını geliştirdiği anda Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir forvete dönüşebilecektir.

Maçla ilgili gözlemlerden çıkıp genele bakacak olursak gruplar belli olduğunda ana hedef Braga'yı ve Cluj'u aşağıda tutup en az 2. olarak gruptan çıkmaktı.Bugün bu durum aynen geçerli. Cluj'un Braga'yı deplasmanda yenmesinin hiç mi hiç önemi yok. Ancak bu iki takımdan alınacak puanlarla olası bir Manchester United puan eşitliği karşımıza çıkarsa o zaman fırsatı değerlendirip gruptan lider çıkmak adına TT Arena'da Manchester'ı iki farklı yenmenin peşine düşebiliriz, düşmeliyiz. Henüz yolun başındaki bir proje olarak göreceksek Galatasaray'ı, Avrupa'ya tekrar ısınma sezonu olarak gördüğümüz bu sezonda çıtayı ne kadar yüksekte tutarsak ilerleyen sezonlarda başarının gelişi o kadar berrak olur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About