27 Ekim 2012 Cumartesi

Erken Gelen Golle Herşey Daha Kolay

5 maçtır kazanamayan bir takım için Kayserispor gibi açık oynamaya çalışan ama oynayamayan bir takımla maç yapmanın kaymağını yedi Galatasaray bu hafta. 

Şampiyon kadronun omurgasından tam 4 futbolcu(Ujfalusi, Semih, Melo, Elmander) bugün sahada değildi. Ama bu handikapa rağmen Galatasaray'ın dominant başlangıcı ve Kayserispor'un Süleyman Hurma harikası takımının savunma zaafları ilk yarım saatte maçın kopmasını sağladı. 

Sezon başından bu yana tandemin diğer dişlisi Melo'nun formsuzluğu yüzünden geçen sezonki seviyesine çıkamayan Selçuk İnan, erken gelen golle hemen hemen sıfıra yakın rakip baskısıyla götürdü maçı. Ve iyi performansını iki asistle süsledi. Belki forvetler biraz daha becerikli olabilseydi bu sayı dört veya beş olabilirdi. Selçuk'un bu aktif görüntüsünde Yekta'nın da müthiş payı vardı. Bugün Yekta çok doğru bir futbol ortaya koydu ve sanıyorum Fatih Terim'in kafasını oldukça karıştırdı. Belki de Melo, bundan sonra sakat olmadığı zamanlarda da daha fazla maçı kulübeden yada tribünden takip edebilir. Kendisine çeki düzen vermesi açısından da bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Bir diğer dikkat çeken isim ise Albert Riera. Gün geçtikçe sol bek pozisyonuna daha da fazla alışıyor ve İspanyol'un bu performansı Hakan Balta'yı her geçen gün kulübeye biraz daha mahkum ediyor. Cris ise zaten böyle oynaması için transfer edilmişti. Dany ve Semih gibi potansiyelli isimlerin yanında olması gereken tecrübeyi sahaya yansıttı. Kreması ise attığı kafa golü oldu. 

Herşeye rağmen tamamen pembe rüyalar da görmemek gerek çünkü Kayserispor takım savunması açısından STSL seviyesinin bile çok çok altında. Ama şu detayı da unutmamak gerekir ki Galatasaray'ın Avrupa'daki rakipleri dışında ligin ilk devresinin sonuna kadar oynayacağı maçlardaki hiçbir rakibi takım savunmasını oturtabilmiş değil. 

Galatasaray için şifre ''erken gol''. Mevcut oyun yapısıyla bunu yakalamak durumunda çünkü Türkiye'de maalesef takımların birçoğu rakibi bozmak üzerine kurulu ve bu rakiplere karşı golü bulamadığınız zaman kalenin önüne otobüsü çekiyorlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About