23 Haziran 2012 Cumartesi

Almanya Vitesi Yükseltti


2. çeyrek final karşılaşmasında Almanya rakibi Yunanistan'ı 4-2 ile geçerek Portekiz'den sonra yarı finale yükselen 2. takım oldu. 

Maç öncesinde Löw sürpriz yaparak takımın ofansif 3 oyuncusunu değiştirdi. Schürrle-Klose-Reus üçlüsü Podolski-Gomez-Müller'in yerine maça ilk onbirde başladı. Bu değişiklikle beraber Almanya ileride daha hareketli göründü. Aslında bu hareketlilikte ilk üç rakibe oranla daha zayıf bir rakiple oynuyor olmalarının etkisi de büyüktü.

Maç başlar başlamaz Mesut Özil sazı eline aldı. Pasları ve ortalarında takım arkadaşları biraz becerikli olabilseler maç çok daha erken kopabilirdi. Herşeye rağmen Lahm, ilk yarının sonuna doğru Mesut'un pasında topu ceza sahasının dışından ağlarla buluşturdu ve Almanya'nın ilk yarıyı önde bitirmesini sağladı.

Yunanistan'ın ikinci yarıda cevap vermek isteyeceği belliydi ancak ben bunun pratiğe dökülmesini beklemiyordum. Samaras, gelişen kontra atakta Salpingidis'in ortasını iyi değerlendirdi ve topu ağlarla buluşturdu. Ancak maç sonunda keşke o golü atmasaydım demiştir mutlaka çünkü o dakikadan sonra Alman futbolcular o golü atmayacaktınız oğlum tribine girip Yunanistan'ı duman ettiler.

Almanlar skor 1-1'e geldikten sonra uyandılar ve arka arkaya pozisyonlara girip Yunanistan kalesini abluka altına aldılar. Sırasıyla 61, 68 ve 74. dakikalarda buldukları gollerle skoru 4-1'e getiriverdiler. Attıklarının çok daha fazlasını ise kaçırdılar. Yunanistan'ın son dakikada Salpingidis ile bulduğu penaltı golünün ise hiçbir manası yoktu. 

İngiltere ve İtalya pazar akşamı Almanya'nın rakibi olmak için mücadele verecekler ancak iki takımında mevcut form durumu Almanya'ya karşı koyabilecek durumda değil. Futbolda tabiki ne olacağını kestiremeyiz ancak Almanya oldukça dominant görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About