24 Ağustos 2012 Cuma

Bursa olur Trabzon zor



Bugün Avrupa Ligi'ne katılabilmek için mücadele eden takımların maçları vardı. Bursaspor, Twente'yi Trabzonspor ise Videoton'u ağırladılar.

Bursaspor ile başlayalım. Yani Batalla'yla. Bugün bir kez daha gördük çünkü Batalla'nın Bursaspor için neler ifade ettiğini. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren Pinto - Batalla ikilisinin uyumuyla şampiyon olduğu yıldaki performansına yaklaşan Bursaspor, bu sene de kaldığı yerden devam ediyor. Ertuğrul Sağlam ile birlikte belkide en iyi Avrupa maçlarını çıkardılar Twente karşısında. Gerçi Pinto bugün ortağı Batalla'yı yalnız bıraktı ama takımda Batalla'ya uyum sağlayabilen bir oyuncu çıktı(Ozan İpek) ve Bursaspor maçı geriden gelip 3-1 kazanmayı bildi. Hollanda'da da aynı futbolu sergilemeleri halinde gruplara kalacağından şüphem yok Bursaspor'un.

Trabzonspor için ise aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Geçtiğimiz sezon bir önceki sezonu aratan Trabzonspor, bu sezon da geçtiğimiz sezonu aratır hale gelmiş. Bu düşüşe rağmen Trabzonspor için Videoton gibi adını hepimizin bu sene duyduğu bir takım karşısında 90 dakikayı pozisyonsuz kapatmanın herhangi bir açıklaması olamaz. Hele bu 90 dakikayı kendi evinde oynamışsan... Birileri çıkıp da ama Videoton, Bratislava'yı Gent'i eledi diyerek kolaycılığa kaçabilir yada sezon daha yeni başladı birkaç hafta sonra takım kendine gelecektir diyebilir. Ancak Avrupa Ligi'ne katılan gruplar 7,8 hafta sonra form tutan takımları almıyor gruplara. Şunun şurasında telafi için yedi gün var ve Trabzonspor'un problemleri yedi günde çözülecek gibi değil. O zaman tur için şanslı bir gün geçirmek yada rakibin aptallık yapmasını beklemek kalıyor. Bakalım Trabzonspor'a şans gülecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About