13 Ağustos 2012 Pazartesi

Umut Verdik!!!

Maçı anlatmaya gerek yok zaten Atv yayınladığı için ilgi duyan herkes maçı izlemiştir. 

İki takım açısından genel izlenimlere gelecek olursak Galatasaray, geçtiğimiz sezon yakaladığı forma yakın seviyelerde gezinirken Fenerbahçe'yi oldukça geriye düşmüş buldum.

Fizik kondisyon açısından Galatasaray, rakibine oranla net bir şekilde üstündü. Bunu hem oyun 11-11 oynanırken görebildik hem de Engin Baytar oyundan atıldıktan sonra. Hatta maçı izlemeye Engin'in oyundan atılmasından sonra başlayan birine Galatasaray'ın 10 kişi kaldığını söyleseniz oldukça şaşırabilirdi.

İki takımın oyununa dönecek olursak Galatasaray yine önde basan takım oyununu sahaya yansıtabildiği kadar yansıtmaya çalışırken, Fenerbahçe hem kopuk kopuk oynayan hem de geçtiğimiz yıla oranla daha kırılgan bir takım haline dönmüş.

Galatasaray'da performansını beğenmediğim oyuncu yok. Sadece Engin Baytar'a gördüğü kırmızı kart sonrasında gıcık oldum. Federasyon istediği kadar ceza verebilir burası hiç önemli değil. Ancak geçtiğimiz sezon gereksiz kartlarla takımı eksik bırakan Milan Baros nasıl gözden düştüyse Engin Baytar'da aynı şekilde gözden düşecektir diye düşünüyorum. Sezon yeni başlamışken Engin'deki bu öfkenin kaynağını anlamak gerçekten zor. Yaptığı tek şey bindiği dalı kesmekten başka bir şey değildi.

Maçın -oyun anlamında- adamına gelecek olursak Umut Bulut bugün sadece bizi değil rakipleri bile hayran bırakacak bir performans sergiledi. İki gol attı ve penaltı yaptırarak galibiyeti getirdi. Gerçi bu istatistiklere sahip olmasaydı da benim gözümde maçın adamı olacaktı. Sadece o zaman maçın adamı olarak yanına Selçuk'u eklerdim. Selçuk'ta bugün asistleriyle gözümüzün pasını aldı. Tekrar forvetlere dönelim. Burak Yılmaz'ı henüz notunu verebilecek kadar izleyemedik ancak mevcut performanslar açısından değerlendirecek olursak forvette Umut > Elmander > Necati sıralaması yapar Fatih hoca. Burak'ın performansına göre de ileri ikiliyi belirler. 

Artık resmi maçlara başladık. Sıradaki maç Kasımpaşa. Yaptığı enteresan transferlerle bu sezon merak ettiğim takımların başında geliyor. Şampiyonlar Ligi öncesinde ligin kalbur üstü takımlarıyla maç yapacak olmamız iyi olacak. 

Umarım kupayla başlayan sezon kupayla biter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About