21 Ağustos 2012 Salı

1. Hafta: Galatasaray - Kasımpaşa



Lig benim için başladı. Yaptığı flaş transferlerle artık asansör takım hüviyetinden kurtulacağını düşündüğüm Kasımpaşa ciddi bir şekilde zorluk çıkarsa da Galatasaray kazanmayı bildi.

Üretkenliğin yerlerde süründüğü ilk haftada nispeten gözümün pasını alan bir Galatasaray vardı sahada. Daha çok pozisyon bekliyordum ama sezonun ilk haftasında bu oyuna da hayır diyemem. Heyecanlı bir maçtı fakat takımın izletirken yarattığı heyecanın yanında kaliteyi de yansıtması için birazcık daha zamana ihtiyacı var Galatasaray'ın.

İleride Elmander-Umut ikilisi güzel ama buradaki oyunculardan birinin karakterinin biraz daha farklı olması gerekiyor. Burak, cezasını tamamladığında değişkenliği sağlayarak Galatasaray'ın hücum çeşitliliğine katkıda bulunarak bu sorunu ortadan kaldırabilir.

Orta sahada ise sigorta Melo'nun dönüşüyle hem Selçuk sahip olduğu hücum potansiyelini sergilemeye başlayacak hemde takım savunması birkaç seviye birden atlayacak. Ayrıca Melo'nun oyunun tıkandığı anlarda ofansif olarak da aldığı sorumluluğu unutmamak gerek.

Dany, Semih ve Ujfalusi'den farklı bir stoper olduğunu hemen hissettirdi. Geriden oyun kurarken risk alması hoşuma gitse de isabet yüzdesini artırması gerekiyor. Bunu ne kadar erken başarabilirse formayı o kadar çabuk kapar.

Muslera'yı anlatmaya gerek yok. Kaldığı yerden aynen devam.

Emre Çolak ise Umut'la birlikte takım içinde bambaşka bir hikaye yazıyorlar. Hemen hemen herkesin sezon öncesi Galatasaray için uygun gördüğü kadroda bu isimler yer almıyordu. İki oyuncu da bölgelerinde oynayan Amrabat ve Burak'ın henüz oynayacak durumda olamamalarını çok iyi kullandılar ve bence alternatif konumdan as konuma geçtiler. Mevcut performanslarla Burak, Umut'un değil Elmander'in formasını alır. Emre'nin durumu ise biraz daha karışık. Kanatlarda ve ortada oynayabildiği orta sahadaki her pozisyon için yedekte bekler. Bu performansını devam ettirdiği sürece ise öncelik Amrabat'ta olmak üzere zaman zaman Hamit'i bile yedek kulübesine gönderir.

Ligin diğer takımlarının oynadığı garantici futbolun yanında değişik bir şeyler yapmak isteyen tek takım görüntüsü veren Galatasaray, bu performansının birazcık üstüne çıksa bile bu ligi götürebilir ancak bu sezon tek kulvar annemizin ligi değil. Takım, Şampiyonlar Ligi için henüz yeterli seviyede değil ama oyuncuların her maçta artan performansı o zamana kadar hazır olacaklarının işareti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About