30 Ağustos 2012 Perşembe

Gruplar Belli Oldu



Ve sonunda gruplar belli oldu. Ait olduğumuz lige kimsenin itiraz etmeyeceği bir grupla başlayacağız.

H GRUBU

1- Manchester United
2- Braga
3- GALATASARAY
4- Cluj

Manchester United

Tarife gerek olmayan bir takım. Özellikle geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi'nde grupları 3. tamamlamaları ve şampiyonluğu son hafta Manchester City'e kaptırmaları bu sezonu daha önemli kılıyor onlar için.

Başarısız geçen geçtiğimiz sezondan sonra transfere hızlı girdiler ve önce Shinji Kagawa'yı bitirdiler. Daha sonra Arsenal'de devam etmek istemediğini söyleyen Robin Van Persie'nin bonservisini de alarak ilk 11'e doğrudan girecek iki ismi kadrolarına katmış oldular. RVP'nin Wayne Rooney ile uyumu Galatasaray'ı doğrudan etkileyecek faktörler arasında yalnız burada şöyle bir avantajımız söz konusu; Wayne Rooney sakatlığı sebebiyle Old Trafford'daki maçı kaçırabilir. Orta saha tamamen tecrübeli isimlerle dolu ve M. United'ın en güvenli bölgesi olarak görünüyor. Ancak savunma ve kale için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Kaleci David de Gea gelecek vadeden bir isim olmasına rağmen henüz istenen seviyede değil. Savunmada ise Rio Ferdinand'ın ilerleyen yaşı ve yaşadığı uzun süreli sakatlıklar sebebiyle Vidic, sürekli değişik isimlerle oynamak zorunda kalıyor.

Kırmızı Şeytanlar'a karşı dünyanın neresinde oynarsanız oynayın işiniz oldukça zor ancak Sir Alex Ferguson, gruptan çıkmayı garantilediğinde rotasyonu dibine kadar kullanan bir isim ve TT Arena'da oynanacak olan karşılaşmanın 5. maç olması Galatasaray için bir avantaj. Eğer 5. maçlara kadar Manchester United, gruptan çıkmayı garantilerse kaliteli isimlerini İstanbul'a getirmeyebilir ve ihtiyacımız olan 3 puanı alıp grup ikinciliğine yerleşebiliriz. Tabi bunun için içeride oynayacağımız Braga ve Cluj maçlarını kazanarak Manchester United'ın grup birinciliğini erkenden garantilemesine katkıda bulunmamız gerekiyor.

Braga

Gelelim 2. torbaya. 2. torbadan ilk tercih edilen takımı seçtik diyebiliriz. Braga, tartışmasız 2. torbanın en zayıf halkasıydı. Tabi bu durum onları kötü bir takım yapmıyor.

Geçtiğimiz sezon Porto ve Benfica'nın ardından ligi 3. sırada bitirdiler ve Şampiyonlar Ligi için playoff oynama hakkı kazandılar. Playofflarda Udinese ile eşleşen Braga, iki maçta da rakibiyle 1-1 berabere kaldı ve penaltılar sonucunda Şampiyonlar Ligi'ne katılan taraf oldu.

Portekiz temsilcisinin 2. torbada yer almasını merak edenlerin ise UEFA Avrupa Ligi'ne bakmaları gerekiyor. Braga, 2010-2011 sezonunda Porto'ya finalde 1-0 yenilmesine rağmen o sezonda topladığı puanların avantajını bu sene kullanıyor.

Oynadığı lig itibariyle Braga'yı çok yakından tanımıyorum ancak Udinese karşısında oynadıkları futbola bakacak olursak karşımızda sağlam bir takım bulacağız. Önceliğini savunma güvenliğine vermiş hücumunu da savunmadan aldığı güvenle organize eden bir ekip. Dezavantajları ise bol transfer yapmış olmaları ve sezona yeni bir teknik direktörle başlamaları.

Cluj

4. torbadan çektiğimiz rakibimiz ise Romanya şampiyonu Cluj. Ülkemizde pek tanınan bir takım değiller ancak onları tam bir Lucescu takımı olarak tanımlayabiliriz. Katı bir savunmayla 0-0'a yatıyormuş gibi görünen ve yakaladığı kontra ataklarla sonuca gitmeyi hedefliyorlar.

Önce Sloven Liberec'i ardından Basel'i eleyerek ŞL'ye katıldılar. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır çünkü Basel'e elenmiş olsalardı biz kuralara 4. torbadan katılıyor olacaktık.

Teknik direktörleri Ioan Andone takımın başına geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru nisan ayında geçti ve transfer sezonu oldukça hareketli geçti. Takım bu sirkülasyondan ciddi bir şekilde etkilendi ve 6 haftası geride kalan Romanya Ligi'nde şimdiden 4 maçta puan kaybettiler bile. Ayrıca Cluj'un takım savunması da yaklaşan ŞL öncesinde henüz istenen seviyelere gelebilmiş değil. Geçtiğimiz sezon ligde ortalama 1 gol yiyen takımın bu sezon ligdeki ortalaması ise 1.5 olmuş durumda.

Fikstür

19 Eylül Manchester United - Galatasaray
2 Ekim Galatasaray - Braga
23 Ekim Galatasaray - Cluj
7 Kasım Cluj - Galatasaray
20 Kasım Galatasaray - Manchester United
5 Aralık Braga - Manchester United

Fikstüre gelecek olursak ŞL'ne içeride başlamak her zaman avantajdır. Ancak bu avantaja sahip değilseniz dileğiniz 1. torbadan gelecek takımla 3. ve 4. maçları yapmamaktan geçer. Galatasaray'ın buradaki en büyük avantajı ise Manchester United'la rövanşı 5. haftada yapacak olması. Herşey istediğimiz gibi gider ve grupta bir sürpriz yaşanmazsa Manchester United, 4. hafta sonunda gruptan çıkmayı garantiler ve rotasyonu sevdiğini bildiğimiz Sir Alex Ferguson, TT Arena'ya yedek oyuncularıyla beraber gelir. Bunun yanında da Manchester United ile 3. ve 4. hafta maçlarını yapmak zorunda olan takımın Braga olması ise pastanın çileği :) . Yalnız bu pastanın çilekli olması için M. United'ın iki maçtan 6 puan alması gerekiyor.

Gözlemler ve tahminler bir yana Şampiyonlar Ligi ayrı bir dünyadır ve diğer takımları çantada keklik görmek bizi telafisi olmayan sonuçlarla karşı karşıya bırakabilir. Teknik ekibimize ve kadromuza güveniyoruz ancak sahada karşılığını almak için şimdiki formumuzun çok daha üstüne çıkmamız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About