16 Ağustos 2012 Perşembe

Bu Çok Değil, Daha Öncekiler Azdı

Süper Kupa finalinde gördüğü kırmızı kart sonrası Engin Baytar, Cüneyt Çakır'a yaptığı çirkin hareket sebebiyle 11 maç ceza aldı.

Türkiye standartlarına göre ağır bir ceza herkes tarafından bekleniyordu. Galatasaray yönetimi, PFDK'nın açıklamasından önce davranarak Engin'e cezalı olacağı maç sayısı x 15.000 Euro ceza kesti ve zaten futbolcusunun yaptığı hareketi onaylamadığını-başkaları bundan çok daha çirkin hareketler yapan futbolcusunu pamuklara sararken- gösterdi. Bunun yanında Engin'in Fatih Terim'in kendisine olan güvenini sarsması da cabası( Yeni transferlerle alternatifi bol olan kadroyla birlikte Engin'in en büyük cezası özverili futboluna rağmen yedek kalmak olacaktır, ayrıca Milan Baros'ta yine gördüğü gereksiz kartlarla kızağa çekildiğini de hatırlamakta fayda var).

PFDK'nın bir standartının olmadığını geçtiğimiz sezon verilen cezalarla kıyasladığımızda anlayabiliyoruz. Tutarlı değillerdi. Engin'in hareketinin kabul edilecek, affedilecek yada görmezden gelinecek bir tarafı yok. Gönlümden geçen yönetimin cezaya itiraz etmemesi ve hem kendi futbolcularına hem de genele çok güzel bir ders vermesi ancak itiraz edilecek gibi görünüyor. Bu durumda ise yapılacak en şık hareket, itirazı kıyas temelli yapmamak. Yani daha önce bundan çok daha çirkin eylemlerde bulunan futbolculara 3 maç ceza verilirken bu durumda Engin'e verilen ceza çok fazla gibi vs. . İtirazın nasıl olursa olsun bu şekilde yapılmaması gerekiyor. İtirazı farklı bir şekilde yaptıktan sonra Galatasaray'a yakışacak hareket ise Engin'e verilen cezayla birlikte tek seferliğine Avrupa standartlarına yükselen PFDK cezalarının her daim bu seviyede kalmasını sağlamak için bütün kaynaklarını kullanmak olacaktır.

Türkiye'nin sportif alanda öncüsü olan Galatasaray'ın eline futbolcusu sayesinde geçen bu fırsat umarım ucuz politikalarla harcanmaz ve daha önce başarılarıyla ayağa kalan Türkiye futbolu, yine Galatasaray tarafından saygın kararlar alabilen bir karaktere sahip olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About