14 Ağustos 2012 Salı

Türkiye'nin En Şanslı Futbolcusu

FM oyunlarını oynayanlar ''hot prospect for the future'' yada ''wonderkid'' terimlerini çok iyi bilirler. İlki ümit vadeden, ikincisi ise genç haliyle bile aşmış futbolcular için kullanılan terimler.

Batuhan Karadeniz'de 15 yaşındayken, yani bundan 6 sene önce bu gruplara ait futbolculardandı. Kendi yaş seviyesindeki istatistikleri bilgisayar oyunlarında şifre yazarak parlatılmış oyuncuların bile erişemeyeceği düzeydeydi.

Ertuğrul Sağlam döneminde inceden forma giymeye başladığında sadece Beşiktaş camiasını değil tüm ülkeyi heyecanlandırmıştı çünkü ülkemiz bu yaşlarda üst düzey takımlarda forma giyen oyuncular yetiştiremiyordu( Örn: Emre Belözoğlu GS, Arda Turan GS, Nihat Kahveci BJK).

Ertuğrul Sağlam döneminden sonra Mustafa Denizli başa geldi. Hepimiz biliyoruz ki Mustafa Denizli'nin tarzı daha hazır, daha olmuş futbolcularla çalışmaktan geçer. Batuhan'da hem bunun etkisi hem de hovarda yapısıyla o dönem forma şansını kaybetti. Yaşanan olaylardan sonra da Eskişehirspor'a gönderildi.

Eskişehirspor'da yine dalgalı performanslar sergiledi Batugol bizlere. Önce hızlı başladı. Sonra duruldu derken geçtiğimiz sezon Süper Final Avrupa Ligi grubunda 6 maçta 5 gol birden atarak tekrar akıllara girdi ama onun hep saha dışı yaşam tarzı ve profesyonellikten uzak yapısı konuşuldu. İnsanın adı çıkacağına huyu çıksın sözünün yaşayan bir örneği olduğu için transfer döneminde ismi hemen hemen hiçbir takımla anılmadı.

2012-2013 sezonu başlarken Eskişehirspor, Batuhan'ın 'Süper Final' performansının da katkılarıyla Avrupa arenasına tekrardan çıkma hakkı elde etti. Ancak Batuhan, Ersun Yanal ile yaşadığı sorun dolayısıyla kadro dışı bırakıldı ve hepimiz Batuhan'ın yeni durağının neresi olacağını merakla beklemeye başladık.

Şahsen potansiyelini gösteremeyen futbolcuların doktoru Şenol Güneş'in Batuhan için ilaç olacağını düşünüyordum. Hatta gazete ve televizyonlardaki haberlere göre bu transferde bitmek üzereydi ancak ne olduysa Beşiktaş birden araya girdi ve eski futbolcusunu kiralayarak renklerine kattı.

Batuhan için şimdiki Beşiktaş'ın Trabzonspor kadar faydalı olacağını düşünmüyorum ancak Beşiktaş'ın yeni oluşumunda kendini ispat etmek için o eski dönemlerde bekleyip de bulamadığı fırsatı bulacaktır. Önemli olan o fırsatı nasıl kullanacağı. Engin Baytar'ın Galatasaray'daki ilk sezonu gibi kendisini tamamen futbola adayabilirse farklı özelliklere sahip bir santrafor kazanmış olur Beşiktaş ve milli takımımız. Ancak şunu da unutmayalım Engin Baytar'ın içinde bulunduğu oyuncu ve teknik kadro, Batuhan'ın dahil olduğu Beşiktaş oyuncu ve teknik kadrosundan kalite olarak birkaç seviye daha yukarıda. Bu sebeplerden dolayı Batuhan'ın çok dikkat etmesi gerekiyor. En ufak bir hatasında eski defterleri mutlaka açılacaktır ama taraftara iyi futbol izlettirirse eskiden yaptıkları 'gençlik hatası' olarak görülebilir ve bu sayede sevilen bir isim olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About