25 Haziran 2012 Pazartesi

Atamayana Atamadılar



Son yarı finalisti belirleyecek mücadelede İtalya ile İngiltere karşı karşıya geldiler. İtalya her zamanki savunma oyununun aksine oyuna hükmeden, İngiltere ise eski İtalya gibi önce savunma diyen oyun anlayışlarına sahiptiler.

Maç pozisyonlarla başladı. İlk dakikalarda takımlardan biri öne geçebilse çok daha farklı olabilirdi ancak iki takımda pozisyonlardan faydalanamadı. İlk yarının başlarında İngiltere daha iyi olan taraf gibi görünse de İtalya dakikalar ilerledikçe maçtaki üstünlüğü eline geçirdi ve oyunun sonuna kadar hiç bırakmadı.

90 dakika boyunca İtalya sayısız pozisyondan faydalanamadı. İngiltere'de etkisiz oyununa rağmen pozisyonlar bulsa da maç 0-0 bitti ve uzatmalara gitti. Böylelikle turnuvada ilk kez bir maç golsüz tamamlanmış oldu. Uzatmalarda iki takımda risk almamayı tercih edince penaltılara gidildi. İtalyanlar Buffon'un kurtardığı penaltı sonrasında İngiltere'yi eledi ve yarı finalde Almanya'nın rakibi oldu.

İlk şike skandalı sonrasında 2006 Dünya Kupası'nı kazanan İtalyanlar, acaba ikincisinden de kupayla ayrılır mı? Buna çok yaklaştılar sadece iki maç kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About