18 Haziran 2012 Pazartesi

Portakalları Yiyen Yiyene



Hollanda büyük umutlarla katıldığı bir turnuvaya daha erkenden havlu attı. Hatta bu seferki havlu tüm zamanların en iç karartıcısı. Çünkü Hollanda ilk kez katıldığı turnuvada grup seviyesini sonuncu tamamladı. Hemde sıfır çekerek.

2010 Dünya Kupası'nda takımına final oynatan Bert van Marwijk o dönemde bile takıma bilindik ''4-3-3 total futbol'' yerine garantici 4-2-3-1 oynatarak ağır bir şekilde eleştiriliyordu ancak skor alabildiği için eleştirilerin karşısında dik durabiliyordu ancak bu sefer işler değişti. Danimarka, Almanya ve Portekiz'den oluşan ölüm grubunda takım sıfır çekti. Hemde ilk kez bulunduğu durumu haketti Hollanda.

Daha önce turnuvalarda çeyrek finallerde, ikinci turlarda elendiği çok oldu Hollanda'nın. Ancak o zamanlar öylesine zevkli dakikalar yaşatıyorlardı ki bizlere kimse kızamıyordu. Şimdi durum böyle değil. Orta saha artık emekliliğe doğru hızla ilerleyen Van Bommel ve ''I know kung fu'' Nigel De Jong'a emanet edilmiş durumda. İki oyuncu da yaratıcılıktan uzak tamamen kesici rollerde ve bu Hollanda'nın ataklarını negatif anlamda çok etkiledi. 

Portekiz maçında biraz da mecburiyetten Van Bommel'in yerine Van Der Vaart ilk onbirde yer aldı ve Van Der Vaart jeneriklik bir gol ve güzel oyunuyla bu kararın ne kadar doğru olduğunu daha maçın başında gösterdi ama takımın özgüveni kaybolmuştu bir kere. Tüm bunların üzerine Robben'in formsuzluğu, stoperlerin yetersizliği ve bu yetersizliği kabak gibi ortaya çıkaracak oyun anlayışı derken birde Van Der Wiel madenini harmanlarsak Cristiano Ronaldo'nun milli takım kariyerindeki en iyi maçlarından birini çıkarması kaçınılmaz olur. Cristiano Ronaldo, iki gol birden bularak takımının 1-0 geriden gelip maçı 2-1 kazanmasını sağladı ve böylece Portekiz'i çeyrek finalde Çek Cumhuriyeti'nin rakibi yaparken Hollanda'nın da fişini çekmiş oldu.

Artık kaçınılmaz olan şey ise Bert van Marwijk'in istifası yada görevden alınması olacaktır ve Hollanda o bildiğimiz ve çok sevdiğimiz dalga dalga akan futboluna geri dönecektir. Tabiki bu geri dönüşle birlikte artacak performanslarını 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'ndaki rakibi Türkiye karşısında sergilememeleri tercih sebebidir :) . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About