21 Haziran 2012 Perşembe

#BugünGünlerdenCristianoRonaldo



Bir günlük aranın ardından Çek Cumhuriyeti ile Portekiz ilk çeyrek final maçında karşı karşıya geldiler ve Portekiz  maçı 1-0 kazanarak yarı finale adını yazdırdı.

Maç aslında tipik bir uzatmalara hatta penaltılara gidecek bir maç havasında başladı ve 40. dakikaya kadar da böyle devam etti. 40. dakikada Postiga'nın sakatlanmasıyla Almeida oyuna girdi ve inanması zor ama Portekiz bu andan itibaren oyunun tek hakimi haline geldi. 

İkinci yarı başlar başlamaz Portekiz akın akın rakip kaleye yüklendi ancak birçok pozisyonu harcadı. Çek Cumhuriyeti ise seyir halinden hiç vazgeçmedi. Dakikalar 79'u gösterirken Moutinho rakip ceza önünde sağ çaprazdan ortaladı, Almeida stoperleri peşine takar Cristiano Ronaldo için boşluğu açtı. CR geriden geldi ve yere çarptırdığı kafa vuruşuyla kaleci Cech'i avlayarak takımını öne geçirdi. Kalan dakikalarda Çekler varlık gösteremedi ve Portekiz ilk yarı finalist oldu. 

Kulüp performansını milli takıma taşıyamadığı için oldukça sert bir şekilde eleştirilen Cristiano Ronaldo, Almanya maçını saymazsak muazzam bir turnuva geçiriyor ve adeta takımını tek başına sırtlıyor diyebiliriz. Hollanda'yı attığı iki golle yıkan CR, Çekler'i de müthiş oyunuyla yıktı ve turnuvadaki gol sayısını 3'e çıkartarak gol krallığında da iddialı olduğunu ispatladı.Cristiano Ronaldo hakkında bu turnuvada eleştirebileceğimiz tek kötü nokta saçları. Berberin kim be olm?!?!



Not: Çapraz eşleşme gereği Portekiz'in yarı finaldeki rakibi cumartesi akşamı Fransa - İspanya eşleşmesinin galibi olacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About