3 Haziran 2012 Pazar

Portekiz - Türkiye Maçının Ardından


Herkes Euro 2012 için heveslenirken A milli takımımız seri hazırlık maçlarıyla bir sonraki turnuvaya hazırlanıyor. Bu hazırlık maçlarında en sağlam rakip olarak Portekiz vardı karşımızda. Diğerlerinden bahsetmeye gerek yok çünkü değerimizi ölçmek için uygun rakipler değillerdi
Portekiz takımı genel olarak santrafor dışında kalbur üstü forvet oyuncuları olan, Cristiano Ronaldo gibi fantastik bir oyuncuya sahip bir takım. Yaratıcı oyuncularıyla maçın başında bize oldukça zor anlar yaşattılar. Belkide bunun sebebi bizim defanstan çıkarken yaptığımız top kayıpları ve ülke genelinde alışık olmadığımız oyunu defanstan kurma düşüncesiydi. Bekir ve Ömer oyun kurmak istiyorum derken neredeyse hemen hemen her topu kaptırdılar. Portekiz aslında bu hatalardan ilk yarıda birkaç kez faydalandı ancak Almeida'nın beceriksizliği ve yanlış tercihleriyle ilk yarıda gol yemedik. Hazırlık maçlarında kimsenin böylesine çıkış yapmasını beklemediği Almanya Bundesliga 2'de çok başarılı bir sezon geçiren Sercan Sararer ise sol kanattan getirdiği topu Umut Bulut'la buluşturdu ve takımımızın ilk yarıyı 1-0 önde kapatmasını sağladı. Bu arada ilk yarıda Almeida'nın kafa vuruşunda ve Hamit Altıntop'un rakip yarı saha ortasından kullandığı serbest vuruşta top direkten döndü.

İkinci yarıda ayakları biraz daha fazla yere sağlam basan bir milli takım izledik sahada. Genel olarak oyunun kontrolü yine Portekiz'deydi ancak bizde de formda bir Umut vardı. Burak Yılmaz'la yaptığı hücum presi sonrası topu kaptılar ve eski partnerinin pası sonrası ceza sahası önünde sağ çaprazdan çok sert bir şutla kendisinin ve takımımızın 2. golünü attı Umut. Bu pozisyonda rakip kaleci topu göremedi bile. 2-0'dan sonra Portekizli taraftarlar takımlarını ıslıklamaya başladı. Derken Nani'nin ceza sahası içinde sağ çaprazdan şutuyla Portekiz'in golü geldi ve farkı bire indi. Yaklaşık on dakika sonra Portekiz'in kazandığı penaltı atışında kalecimiz Volkan Demirel, Cristiano Ronaldo'nun şutunu kurtardı ve beraberliğe izin vermedi. Maçın sonuna doğru her iki takımdan da arka arkaya değişiklikler geldi ve oyun aslında orada bitmişti ancak bu sezonun en iyi ismi Selçuk İnan'ın sağ kanattan ortasında Umut rakip defansı bozdu ve kale çizgisi üzerinde bir karambol yaşandı. Defansın uzaklaştırmak istediği top Pepe'ye çarptı ve ağlarla buluştu.

Teknik direktörümüz Abdullah Avcı'nın deyimiyle oyun olarak Hollanda'ya çok benzediği için hazırlık maçı yaptığımız Portekiz'i Euro 2012 öncesi uyarmış olduk. Maç öncesinde Portekiz'in bu kadar kötü oynayacağını düşünmüyordum. Euro 2012'de Hollanda, Almanya ve Danimarka ile ölüm grubunda mücadele edecek Portekiz bu futbolla galibiyet çok zor alır hatta puan bile alamayabilir.

İşin milli takımımız kısmına dönecek olursak evet Abdullah Avcı'nın gelişiyle birlikte gerçek değerini hatırlamaya başlayan bir takım olmaya başladık ancak bu oyun bizi şımartırsa Portekiz ile uzaktan yakından alakası olmayan Hollanda aklımızın başına gelmesine sebep olacak şeyler yapabilir. Oyunu geriden kurma konusunda çok eksiklerimiz var dün gece Portekiz biraz şanslı olsaydı sadece bu hatalardan birkaç gol birden bulabilirdi. Ayağa pas oyunu oynamak istiyoruz ancak bu oyunu henüz 2. bölgeye bile taşımakta zorluk yaşıyoruz. Belkide pas oyununu en iyi oynayabilecek oyuncular olarak Nuri Şahin ve Selçuk İnan'ı ilk 11'de daha fazla denemeliyiz.

Çok güzel olmasa bile dün akşam oynanan oyundan sonra ise Euro 2012'de bizden daha iyi olmayan en az beş takımı izleyecek olmamız ise bizi kahreden bir başka unsur. Her turnuvaya katılamasakta katıldığımız turnuvalarda bıraktığımız izlere bakacak olursak Polonya-Ukrayna turnuvasında da adımızdan çokça söz ettirebilirdik. Malesef bu turnuvada da sempati duyduğumuz ülkelerden birini takip etmek zorunda kalacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About