7 Haziran 2012 Perşembe

Kupanın Plasesi: Almanya


Son şampiyonu tahtından indirebilecek en önemli aday Almanya. Biz Türklerin beğenmeyip iki haftada defterini dürdüğümüz Löw, 2006 Dünya Kupası'nda Klinsmann'ın arkasındaki gizli güç olarak hem milli takım kariyerine iyi bir giriş yaptı hemde Klinsmann'dan sonra yenilenen jenerasyonun başına geçerek bizleri utandırdı.

Almanlar, 2006 Dünya Kupası yarı finalinde İtalya'ya elendiler ve Portekiz'i 3-1 yenip ev sahipliği yaptıkları turnuvadan 3. olarak ayrıldılar. İsim olarak daha küçük ancak kalite olarak Dünya Kupası'ndan daha sağlam olan Avrupa Kupası'na gelmişti sıra. Türkiye'yi 90. dakikada Lahm'ın golüyle eleyerek finale çıktılar ancak bu sefer tarihin belkide en sağlam jenerasyonuna sahip olan İspanya'ya karşı koyamadılar ki aynı İspanya daha sonra 2010 Dünya Kupası'nı da kazanmayı bildi.

Şimdi sıra yine Avrupa Kupası'nda. En büyük rakipleri yine İspanya. Ancak bu sefer İspanya daha yaşlı, daha yaralı ve daha formsuz. Savunmanın ve ileri ucun en iyi isimleri( Puyol ve Villa ) kadroda yok. Daha önceki iki kupayı almalarını sağlayan futbolcuların başında gelen Torres ise kariyerinin en kötü sezonunu geçirdi. Tüm bunların yanı sıra daha önceki turnuvalarda gerçekten çok genç olan Almanya kadrosu genel olarak en verimli çağına gelmek üzere. 

Takıma genel olarak şöyle bir bakacak olursak: 

Kalede Manuel Neuer sakatlanmadığı yada ceza almadığı sürece burada bir problem yok. Takımı Bayern Münih'i yarı finalde Real Madrid'i penaltılarla geçerken kalesinde devleşmişti. Aynı başarıyı finalde Chelsea karşısında gerçekleştirdi ancak takım arkadaşları işin penaltıyı gole çevirme kısmını gerçekleştiremedi. Eğer kupa Bayern'e gelseydi Neuer turnuvaya çok daha görkemli bir şekilde gelebilirdi.

Takımın defansına baktığımızda Almanya'nın en zayıf bölgesinin burası olduğunu görüyoruz. Beklerde sorun yaşamazlar ama stoperleri henüz kendileri ispatlayamadılar. İspatlayamadılar dediysem hiçbiri henüz Puyol, Terry seviyesinde değil. Badstuber, Höwedes, Mertesacker ve Hummels stoperde oynayacak isimler. Hepsi kaliteli oyuncular ancak Almanya eğer kupayı gerçekten istiyorsa bu oyuncuların form seviyelerini bir seviye üste çıkarmaları gerekiyor. 

Orta saha Almanya'nın en güvenli bölgesi. Ön liberoda Khedira sigortaları olacak. Yıldızları ise duygusal bağımız olan Mesut Özil. İkisi de Real Madrid'de çok iyi işler çıkartıyorlar. Ancak Almanya demek bir nevi Bayern Münih demek ve nasıl Bayern Münih Schweinsteiger'e bağlıysa Almanya'da o kadar bağlı. Bu sezon sakatlıklarla boğuşan ve düzenli bir şekilde forma giyemeyen ayrıca Chelsea'ye karşı penaltı atışını gole çeviremeyerek morali oldukça bozulan Schwinsteiger'in formu Almanya'nın kaderini belirleyecek en önemli etkenlerden biri olacak. 

Forvete gelecek olursak Gomez bu yılı leblebi gibi gol atarak geçirdi ve turnuvaya oldukça formda geliyor. Klose ise her zaman milli takımda bir başka oynamıştır. 3. forvet Schürrle bu ikiliden forma kapabilir mi ? Maçlar başlamadan bu sorunun cevabını vermek oldukça zor. Ancak maç içinde skora göre veya gruptan çıkmak garanti olursa 3. maçta oynayabilir. 

Sonuç olarak Almanya, son şampiyon İspanya'dan sonra bu turnuvanın en büyük favorisi. Yaş ortalaması 24,52( Euro2012'nin en genç takımı) olan takım bu kupayı alırsa önümüzdeki turnuvalara ambargo koyabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About