20 Haziran 2012 Çarşamba

Üçüncü Maçlar Sonunda Euro 2012




A Grubu

Yunanistan – Rusya

Yunanistan, Euro2004 performanslarından birini sergiledi. Kaptan Karagounis ilk yarı biterken takımını öne geçirdi ve Rusya’ya ilk darbeyi indirdi. İkinci yarı ise tüm takım sağlam bir savunma yaptı ve Rusya ataklarını başarıyla savuşturup maçı 1-0 kazanmayı bildiler. Böylece ikili averajda Rusya’ya üstünlük kurdular ve kötü başladıkları turnuvada çeyrek finale kaldılar. Rusya ise elenerek turnuvanın ilk sürprizine imza attı.

Çek Cumhuriyeti – Polonya

Maç gayet sakin başlamıştı. Denge futbolu da uzun süre devam etti ancak 72. dakikada Jiracek’in golü Polonya’nın bütün planlarını alt üst etti. Mutlak galibiyete ihtiyaç duyan ev sahibi Polonya bu dakikadan sonra aceleyle saldırmaya çalışsa da eti belli budu belli olduğundan pek bir şey yapamadı ve turnuvaya veda etti. Çekler ise Rusya karşısında ilk maçta aldığı mağlubiyetin ardından arka arkaya iki galibiyet birden buldu ve grubu lider tamamlayarak çeyrek finale yükseldi.

B Grubu

Danimarka – Almanya

Maç önce net favori olan Almanya maça da aynı şekilde başladı ve 19. dakikada Podolski’nin golüyle öne geçmeyi bildi ancak Krohn-Dehli 5 dakika sonra cevap verdi ve skora denge geldi. Daha sonra oyun yine Almanya’nın üstünlüğüyle geçti ancak Almanya golü bulamadı. Ta ki 80. dakikada Lars Bender’in 80 metre depar atıp Mesut Özil’in pasında Klose’nin topunu tamamlayana kadar. Bu dakikadan sonra Danimarka’nın direnci kırıldı ve Almanya 3’te 3 yaparak Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez grup maçlarının hepsini kazanmış oldu.

Portekiz – Hollanda

Turnuvaya kötü başlayan Hollanda, bu maçta gruptan çıkmak için Portekiz’i en az iki farkla yenmeliydi. Maçın 11. Dakikasında Van Der Vaart’ın müthiş golüyle öne de geçtiler ancak Cristiano Ronaldo ilk yarının ortasında durumu 1-1 yaptı ve Hollanda bu dakikadan sonra oyundan düştü. 74. dakikada CR7 takımının ve kendisinin ikinci golünü attı. Portekiz’i çeyrek finale taşırken Hollanda’yı sıfır puanla evine yolladı.

C Grubu

Hırvatistan – İspanya

İspanya bildiğimiz İspanya. Aynı Barcelona gibi her maç %70’lerde topla oynama yüzdesine sahip oluyor. Bu maçta aynı şekildeydi ancak Hırvatistan iyi savunma yaparak maçın sonuna kadar 0-0’ı korudu ancak 88. dakikada Jesus Navas’ın golüne engel olamadılar ve turnuvaya veda ettiler. İspanya ise favorisi olduğu grubu lider tamamlayarak çeyrek finale yükseldi ancak gol yollarında David Villa’yı aradıkları da bir gerçek.

İtalya – İrlanda Cumhuriyeti

İtalya her zaman ihtiyaç duyduğu kadar oynuyor. Ne bir eksik ne bir fazla. İrlanda Cumhuriyeti karşısında 35. dakikada Cassano’nun kafa vuruşuyla golü buldular ve rutin oyunlarına devam ettiler. Mario Balotelli’nin 90. dakikada attığı gol sadece ilk maçı boş geçen Balotelli’ye yaradı diyeceğim ancak Balotelli’nin olduğu yerde hiçbir şeyden net olarak bahsedemeyiz. İrlanda Cumhuriyeti ise takımıyla değil taraftarıyla iz bıraktı turnuvada. Bunun dışında onlar adına bahsedilebilecek bir şey yok.

D Grubu

İngiltere – Ukrayna

İngiltere’de Rooney cezasını tamamladı ve maça ilk onbirde başladı. Ancak İngilizler, Ukrayna temposuna karşılık veremediler. Ukrayna forvetlerinin beceriksizliği yüzünden ilk yarıyı geride kapattı. İkinci yarının hemen başında ise defansın ve kalecinin zincirleme hataları sonrası Rooney topu boş kaleye gönderdi ve turu İngiltere’ye getirdi. Böyle Ukrayna’da diğer ev sahibi Polonya gibi çeyrek finale yükselemeden turnuvadan elenmiş oldu.

İsveç – Fransa

Maç öncesinde İsveç’in elendikleri için maça fazla asılmayacaklarını ve Fransa’nın rahat bir galibiyet alacağını düşünüyordum ancak İsveç öyle bir futbol oynadı ki beni utandırdı. Buna rağmen ilk yarıda golü bulamadılar. İkinci yarı ise 54. Dakikada Zlatan Ibrahimovic sahneye çıktı. Sağ kanattan gelen ortada gelişine voleyle topu ağlarla buluşturdu ve giderayak turnuvanın en güzel golüne imza attı. Maçın sonunda Larsson karambolde önünde kalan topu ağlarla buluşturdu ve İsveç maçı 2-0 kazandı. İsveç bunu her zaman yapıyor. Çok iyi oynadığı turnuvadan yine çok erken elendiler. Fransa ise grup liderliğini İngiltere’ye kaybetti. Çeyrek finale yükselse de bu futbolla ilerisini göremeyebilirler.


Çeyrek Final Eşleşmeleri

Çek Cumhuriyeti – Portekiz

Almanya – Yunanistan

İspanya – Fransa

İngiltere – İtalya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About