12 Haziran 2012 Salı

İlk Maçların Ardından Euro 2012



A GRUBU

Polonya - Yunanistan

Ev sahibi takım maça çok iyi başladı ve özellikle Dortmundlu oyuncularının etkinliğiyle skoru da almayı başardı. Yunanistan kırmızı kart gördükten sonra Polonya maçı artık koparır diye düşünürken Yunanistan önce beraberliği sağladı sonra hem penaltı kazandı hem de rakip takımın kalecisi kırmızı kart görünce sahadaki oyuncu sayısını da eşitlemiş oldu. Bu dakikadan sonra Polonya takımında bir panik havası oluştu. Yunanistan'da ise tam tersi bir durum söz konusu oldu. Gördükleri kırmızı karttan sonra daha iyi oynamaya başladılar ancak Samaras'ın formsuzluğu yüzünden galibiyeti kaçıran taraf oldular. İki ekibinde Rusya'yı geçmeleri çok zor ancak Çek Cumhuriyeti'yle birlikte grup ikincisi olmak için kıyasıya mücadele edeceklerdir.

Rusya - Çek Cumhuriyeti

Maç öncesinde Rusya biraz daha baskın taraf gibi görünüyordu ancak maç başladıktan sonra anlaşıldı ki Çek Cumhuriyeti'nin Rusya'ya kafa tutma şansı neredeyse yok. Belkide Kerzhakov girdiği pozisyonları değerlendirebilseydi ilk maçlar sonunda herkes Rusya'yı konuşacak olurdu. Rusya bu grubun net bir şekilde favorisi ve bir aksilik olmazsa üçte üç yaparak çeyrek finale çıkacaktır. Çek Cumhuriyeti ise oldukça formsuz gözüktü. Özellikle Milan Baros ile Tomas Sivok gerçekten çok kötü oynadılar. Hatta Galatasaraylı Baros oyundan çıkarken seyirciler tarafından ıslıklandı. Çek Cumhuriyeti'nin gruptan çıkmak için hala şansı bulunuyor ancak Polonya ve Yunanistan ile birlikte ikincilik mücadelesinde en zayıf halka onlar.

B GRUBU

Hollanda - Danimarka

Portakallar maça fırtına gibi başladı ancak Danimarka savunmasını aşamadı. Sayısız atakları var ancak pozisyon konusunda oldukça sıkıntı çektiler. Gruptan çıkma şansları topla oynamayı çok seven ve bu yüzden forvetteki partnerlerinin ritmini düşüren Robben'e bağlı olacak gibi. Danimarka ise oldukça sıkı savunma yapan ama bunu Yunanistan tarzında yapmayan bir takım görüntüsü sergiledi. Fazla pozisyon bulamadılar ama pozisyonda vermediler. Buldukları pozisyonu da gole çevirip ölüm grubunda ilk maçlar sonunda lider konumda bulunuyorlar ve bu savunmayı geçmek gerçekten zor gruptan çıkma şansları çok çok yüksek.

Almanya - Portekiz

Almanya sadece maça değil turnuvaya da favori olarak başlamıştı ancak ilk maçtaki oyunları bunu doğrular nitelikte değildi. Portekiz'i aşmakta oldukça zorlandılar ve maçın sonlarına doğru buldukları bir şans golüyle galip gelebildiler ve bu dakikadan sonra Portekiz'in baskısına cevap veremediler. Portekiz ise Türkiye'nin tokadı sonrası kendine gelmiş gibiydi ancak yıllardır kanayan yaraları olan santrafor oyuncu eksikliği yüzünden bu turnuvayı da ıskalayacaklar gibi görünüyor. Belki de bu bölgede Cristiano Ronaldo'yu denemeliler. Özellikle Danimarka'nın Hollanda'yı mağlup etmesi sonrası Portekiz'in gruptan çıkma şansı kalmadı diyebiliriz.

C GRUBU

İspanya - İtalya

İspanya turnuvanın net bir şekilde favorisi. Barcelona'nın replikası görünümündeler çünkü Messi'ye sahip değiller. Bu eksikliklerini bir nebze olsun giderebilecek yegane oyuncu David Villa'da sakatlığı sebebiyle turnuvaya katılamayınca zaten herşeyini savunmasına borçlu olan İtalya karşısında oldukça zorlandılar. Mağlup duruma düştükten sonra hemen beraberliği sağlamayı bildiler ancak katı savunmaları aşmakta oldukça zorlanıyorlar. Llorente bu bölgenin sıkıntısını çözebilir çünkü Torres oldukça formsuz.

İrlanda Cumhuriyeti - Hırvatistan

Hırvatistan net bir şekilde maçın favorisiydi ve maç boyunca savunma yapacak olan İrlanda'ya maçın hemen başında gol atarak dengelerini alt üst ettiler. Maçın sonuna kadar da bu durumu çok iyi kullandılar. Ayrıca maçı da iki farklı kazanarak da olası puan eşitliğinde avantajlı konuma geçtiler. İtalya ile birlikte ikincilik mücadelesi vereceklerini düşünüyorum. İrlanda ise zaten turnuvaya katılarak sürprizlerin sürprizini yapmıştı. İki maç daha oynayıp evlerine dönecekler.

D GRUBU

Fransa - İngiltere

Horozlarla aslanların savaşından galip çıkmadı. Rooney'siz İngilizler maça oldukça iyi başladı ve golü buldu ancak Fransa çok geçmeden cevap verdi. Maç fena değildi ancak kupayı istiyorlarsa bu oyunlarının üstüne çıkmaları gerekiyor. Özellikle grubun diğer maçında takımların form durumuna bakarak konuşacak olursak isim olarak değil ama ilk maçlar sonunda pratikte  D grubu gerçek ölüm grubu gibi görünüyor. Herkes gruptan çıkabilir. 

Ukrayna - İsveç

Bir diğer ev sahibi ülke olan Ukrayna, yaşlı kurt Shevchenko'nun golleriyle ilk maçı kazandı ve gruptan çıkmak için çok önemli bir adım attı. Maç her iki tarafa da gidip geldi ancak Ukrayna bulduğu fırsatları değerlendirdiği için maç sonunda galip gelen taraf oldu. İsveç ise yenilgisi sonrası işi zora soktu ancak bu grupta her an herşey olabilir. Kadronuzda İbrahimovic gibi bir oyuncu varsa her maçı kazanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About