28 Haziran 2012 Perşembe

İspanya Yine Finalde



Yarı final maçında İspanya, normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten karşılaşmada Portekiz'i penaltılar sonunda 4-2 yenerek finale yükseldi. Artık Boğalar'ın Euro 2008 ve 2010 Dünya Kupası'nda sonra arka arkaya 3. kupayı almak için önlerinde sadece tek bir maç kaldı.

Tekrar maça dönecek olursak aslında Portekiz fırsat tepti çünkü İspanya turnuva başından beri en kötü oyununu oynadı. İspanya'nın o bilinen ve bazılarının canını sıkmaya başlayan pas trafiği her ne kadar devam etsede bunu artık rakip ceza sahasında o kadar da iyi yapamıyorlar. Portekiz, rakibin bu gerilemesine ek olarak pas kanallarını da keserek İspanya'nın biraz daha tutuk bir futbol oynamasını sağladı. Sağladı sağlamasına ama İspanya sadece iyi pas yapabilen değil aynı zamanda çok da iyi savunma yapabilen bir takım. Bu kadar etkisiz oynadıkları 120 dakikayı neredeyse rakip takıma pozisyon vermeden tamamladılar. 

Portekiz teknik direktörü Paulo Bento, tahmin ettiğimden çok daha başarılı bir turnuva geçirdi ancak penaltıcı seçme konusunda sınıfta kaldı. Elinde Cristiano Ronaldo gibi bir futbolcu varken onu 5. penaltıcı yapıp takımın iki stoperini 3 ve 4. penaltıcı olarak seçti. Belki bunu bizzat CR7 istemiş olabilir ancak Bento'nun herşeye rağmen buna izin vermemesi gerekirdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About