17 Haziran 2012 Pazar

Çekler'i Rusya Uyandırdı



Turnuva başlamadan önce A grubu sonucu en az tahmin edilebilir bir gruptu. İlk maçlar sonunda Rusya, Çek Cumhuriyeti'ni 4-1'le geçmiş ve grubun favorisi olduğunu göstermişti.

Çek Cumhuriyeti aldığı bu mağlubiyetle birlikte kendine geldi. Oynadığı açık ve dağınık oyunun yanlışlarını gördü ve hemen düzeltti. Burada teknik direktör Bilek'in yaptığı Jan Rezek - Tomas Hübschman değişikliği çok etkili oldu. Shakhtar Donetsk'in ön liberosu Hübschman orta sahayı toparladı ve böylece takım çılgınlar gibi pozisyon veren bir takımdan nispeten dengeli bir takıma dönüştü. Nispeten diyorum çünkü ne Yunanistan'ın ne de Polonya'nın hücum gücü Rusya'nın yanına bile yaklaşamaz.

Rusya'dan aldığı ağır mağlubiyetle uyanan Çekler, eskisi kadar etkili ve seyir zevki yüksek bir takım olmasalarda sırasıyla Yunanistan ve Polonya'yı yenerek grubu lider tamamlamayı başardılar. Belki buraya gelirken kendilerinden grup lideri olmaları beklenmiyordu ancak unutmamak gerekir ki Euro2004'ün en zevkli takımlarından biriydiler ve Euro2008'de ise Türkiye'ye dramatik bir şekilde yenilerek elenmişlerdi.

Kurallar gereği A grubu birincisi olduğu için B grubu ikincisiyle eşleşecek olan Çekler'in rakibi ise Çek Cumhuriyeti'nin rakibi ise bu akşam oynanacak B grubu maçlarıyla belli olacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About