24 Haziran 2012 Pazar

Fransa Geri Vites Yapınca



Çeyrek final eşleşmeleri belli olunca İspanya'nın, Fransa karşısında oyun olarak net bir üstünlük kuracağını tahmin etmiştim ancak bu kadar da değil be kardeşim.

Aslında Ukrayna karşısındaki başarılı onbiri sahaya sürseydi en azından bu kadar tek taraflı bir 90 dakika izlemezdik ama Laurent Blanc, takımı son grup maçında aldığı İsveç mağlubiyetinden sonra kadroyu tamamen savunmacılardan kurmuş ve önceliğim gol yememek, atarsam da ne ala onbiriyle sahaya çıkmış. Ama İspanya'ya karşı işler öyle yürümüyor işte. Maç başlar başlamaz rakip oyuncuları küstüren ayağa pas oyununa başladılar mı Fransa gibi savunma kurgusunu maç maç değiştiren takımlar mağlubiyete mahkum oluyorlar.

İspanya maçı 2-0 kazanırken oyun olarak dominant ötesi olmasına rağmen bunu skora yansıtamadı. 19. dakikada öne geçtiler ancak ikinci gol için maçın uzatma dakikalarına kadar beklemek zorunda kaldılar. Bu bekleyişin en büyük sebebi ise Fransa'nın mağlup duruma düşse bile sekiz kişilik savunma hattını bozmamasıydı. İkinci yarı biraz daha istekli gibi görünselerde bunu pratiğe dökemediler.


Maça biraz da İspanya açısından bakacak olursak hiç zorlanmadılar. Pas yaparken hiç baskı yemediler ama ileri uçta David Villa'yı yine aradılar. 

Maçın adamı Xabi Alonso ise, 100. kez milli formayı sırtına geçirdiği mücadelede iki gol birden atarak bu güzel anı taçlandırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About