16 Haziran 2012 Cumartesi

İkinci Maçların Ardından Euro 2012



A Grubu

Polonya - Rusya

Ruslar ilk maçın ardından grubun favorisi olduğunu ispatlamıştı. Bu maça da iyi başladılar ve Dzagoev'in golüyle öne de geçtiler. Ancak ikinci yarıda Kuba'nın golüne engel olamayınca hem 1 puana razı oldular hem de grup liderliğini zor zoktular. Polonya ise ikinci maçından da beraberlikle ayrılarak gruptan çıkma şansını sürdürdü ancak artık onlara beraberlik yetmiyor. Tek sorun oyuncu değişikliği yapmamakta ısrar eden teknik direktör.

Yunanistan - Çek Cumhuriyeti

Maçın daha 6. dakikasında Çekler skoru 2-0 yapıp diğer maçı beklemeye başladılar desek yanlış söylemiş olmayız. Ta ki kaleci Petr Cech'in Euro2008'de Türkiye'ye karşı yaptığı hatayı tekrarlamasına kadar. Gekas, Cech'in hatasını değerlendirip farkı bire indirdi ancak Yunanistan'ın ikinci bir Euro2004 efsanesi yaratabilecek kadar iyi bir savunması yok artık. Ayrıca son maçta grubun en iyi takımıyla mücadele edecek olmaları da dezavantaj. Çek Cumhuriyeti'nin ise diğer maçın skoruna bağlı olarak beraberlikle bile gruptan çıkma şansı bulunuyor. Ancak Milan Baros hala formsuzluğunu sürdürüyor. Her maç sürpriz golcü çıkarabilirler mi? Bilinmez.

B Grubu

Hollanda - Almanya

Almanya, Portekiz'den sonra Hollanda'yı da yenerek ölüm grubunda lider konumda bulunuyor. Forvetleri Mario Gomez'in formuyla birlikte iki zor maçı da kazanmasını bildiler. Hatta iki maçtan daha zor olacağı tahmin edilen Hollanda'yı Portekiz'e oranla daha rahat geçtiler. Hollanda ise kendi sistemi olan total futbolu bir kenara bırakıp 2010 Dünya Kupası'nda başlattığı önce savunma anlayışını bu turnuvada uygulayamıyor. Savunmasında açıklar veriyorlar ve Robben'in formsuzluğu ataklarını çok etkiliyor. Sneijder'in çırpınışlarından çok daha fazlasına ihtiyaçları var. Hollanda'nın gruptan çıkması için Portekiz'i yenmesi yetmiyor, ezeli rakibi Almanya'nın da Danimarka karşısında galip gelmesini beklemek durumundalar.

Danimarka - Portekiz

Turnuvanın neredeyse en güzel maçlarından birini seyrettik. Önce Portekiz 2-0 öne geçti. Maçın sonlarına doğru Danimarka beraberliği yakaladı. Tam maç böyle bitecek derken Portekiz'in artık ciddi ciddi ilk onbir başlatmayı düşünmesi gereken Varela müthiş bir golle maçı Portekiz'e getirdi. İki takımda 3 puana sahip iki takımından gruptan çıkma şansı var ancak üç ve dördüncü sırayı paylaşıp gruptan çıkamama ihtimalleri de oldukça yüksek.

C Grubu

İtalya - Hırvatistan

Pirlo'nun serbest vuruştan golü gelmese 0-0 bitecek maçtı. İki takımda yenilmemek için sahaya çıkmışlardı. Hırvatistan golü yedikten sonra biraz daha atak oynadı ama golü bulmak için etkili olamadılar. Yardımlarına Chiellini koşmasa gruptan çıkma şanslarını mucizelere bırakabilirlerdi çünkü İspanya'yı yenmek için birkaç tane mucize gerekecektir. İtalya'nın son maçta işi biraz daha kolay olacak çünkü turnuvadan elenmiş İrlanda Cumhuriyeti ile oynayacaklar.

İspanya - İrlanda Cumhuriyeti

Maçtan önce herkes İspanya'nın kaç tane atacağını merak ediyordu. İrlanda Cumhuriyeti iyi savunma yaparak Boğalar'ı 4 golde tutmayı başardılar. Aradaki bu kalite farkını göz önüne alacak olursak İrlanda Cumhuriyeti'nin sahadan başarıyla ayrıldıklarını söyleyebiliriz. İrlandalı taraftarlar ise müthişti. Bu maçla ilgili söylenebilecek bir diğer şey ise diğer gruptaki takımların Torres'in iki gol atmasıyla birlikte morallerinin biraz bozulmuş olması olabilir.

D Grubu

Ukrayna - Fransa

Yağmur nedeniyle 6. dakikada durdurulan maç bir saat aradan sonra tekrar başladı. Fransa oyunu çok iyi kontrol etti ancak Menez'in başarısız şut denemeleri ilk yarıyı golsüz kapatmalarına sebep oldu. Menez ilk yarının aksine ikinci yarıya daha iyi başladı ve takımını öne geçirdi. İlk golün şokunu atlatamayan Ukrayna'nın umutları ise Cabaye'nin golüyle tamamen tükendi.

İsveç - İngiltere

Açık ara şu ana kadarki maçlar arasında en iyisi. Önce İngiltere öne geçiyor. İsveç beraberliği yakalayıp skoru 2-1 yapıyor. Ardından İngiltere tekrar beraberliği sağlayıp tekrar öne geçiyor ve İsveç'i turnuvanın dışına itiyor. 5 gollü heyecan dolu bir maç. Turnuvanın küçük bir özeti gibi. İsveç, Fransa karşısına formalite maçına çıkacak. İngiltere ise turnuvanın ev sahibi Ukrayna ile çeyrek final mücadelesi verecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About