10 Temmuz 2012 Salı

10 Numara Arda Turan

Gregorio Manzano'nun takımdan ayrılmasıyla birlikte göreve gelen teknik direktör Diego Pablo Simeone, Arda Turan'ı öyle bir futbolcuya dönüştürdü ki hepimiz şaşırdık. 

Çift yönlü orta saha oyuncusuna dönüşümünü tamamladıktan sonra 10 numara futbol oynayarak takımının Uefa Kupası'nı kazanmasında büyük pay sahibi olan Arda, bundan bölye geçtiğimiz sezon devre arasında Jose Antonio Reyes'in takımdan ayrılmasıyla boşa çıkan 10 numaralı formayı giyecek.

Hücumcu bir orta sahanın defansif olarak gelebileceği en üst seviyeye gelen Arda Turan'ın artık tıpkı Galatasaray'daki gibi skora daha çok katkıda bulunmaya başlaması gerekiyor. Bu sezon ofansif gelişimini de tamamladığı takdirde Atletico Madrid onu takımda tutmakta zorlanabilir. Zaten biraz bencil Diego'nun Wolfsburg'a dönmesi ve bu bölgeye alınan futbolcuların Arda'yı çok fazla zorlayamayacağını düşündüğümüzde Simeone, topun Arda'da daha fazla kalmasını sağlayacak. Arda'nın da yapması gereken topu öyle yada böyle Radamel Falcao'yla buluşturmak. Nasıl olsa o bir şekilde topu kaleye sokuyor. Bu işbirliğiyle birlikte asist konusunda çılgın istatistikler yakalayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About