6 Temmuz 2012 Cuma

Dikkat! Bu Bir Sosyal Sorumluluk Projesidir


Muhtemelen bu konu hakkında başka yerlerde yazılar okumuşsunuzdur ama kendimi ne kadar tutmak istesem de hakkında birkaç şey karalamadan geçmek istemedim. 

Evet konuya gelecek olursak yukarıda gördüğünüz forma Brezilya Serie B'de mücadele eden Vitoria'ya ait. Takımın orjinal renkleri kırmızı siyah ve yatay çubuklu bir forması mevcut. Kulüp bu sezon aldığı kararla taraftarlarını şok ediyor çünkü o bilinen kırmızı siyah forma yerini siyah beyaza bırakıyor ayrıca göğüs reklamı da yok. Nasıl ya?!?! diyen taraftarlar gerekçeyi öğrendiğinde ise bu takımı tuttuğu için gurur duyuyor çünkü Vitoria'nın bu sezon renklerde değişiklik yapmasının sebebi ülkede kan bağışına dikkat çekmek(Burada bu konudan bahsettiğimize göre yöntemin doğruluğunu sorgulamaya hiç gerek yok).

Kulübün orjinal renklerine dönüşü ise oldukça şık bir şekilde kurgulanmış. Kan bağışı için belirli hedefler var(Tabiki bu hedeflerin ne olduğunu bilmiyorum). Hedeflere ulaşıldıkça alttan üste doğru beyaz çubuklar sırasıyla kırmızıya dönüşecek ve forma eski görüntüsüne kavuşacak Böylelikle kulüp; sosyal sorumluluk adına çok önemli bir projeye imza atmış, taraflı tarafsız herkesin sempatisini kazanmış, hatta sponsorların da dikkatını çekmiş olacak. Yani tek taşla kuş katliamı söz konusu. 

Bu proje ülkemiz kulüplerinin yaptığı gibi sponsor bulamadıktan sonra bari topluma cici görüneyim amacıyla yapılmış bir proje değil daha çok Barcelona'nın ücret almadan formasında Unicef''in logosunu taşıyıp üstüne para vermesine benziyor. Bu yüzden de takdiri çok mu çok hakediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About