3 Temmuz 2012 Salı

Yetiş Financial Fair Play

QIA(Qatar Investment Authority) satın aldıktan sonra yediği orta seviye takım damgasından sıyrılan PSG, yine sansasyonel bir transfere imza attı. Bonservis bedeli saklansada Ezequiel Lavezzi'nin yaklaşık 30 milyon euro bedelle Paris'in yolunu tuttu.



Napoli ise futbolcularıyla birlikte büyüyerek Maradonalı günlerine dönüş sinyalleri vermeye başlamıştı ki ilk fireyi vermiş oldu. Lavezzi'nin ayrılışı çok önemli bir eşik çünkü takımda büyük takımların iştahını kabartan Cavani gibi bir oyuncu var. O büyük takımların bir seviye altındakilerin gözdesi Hamsik var. Lavezzi'nin gidişiyle kırılan duvar sonrası bu futbolcuları kalmaya ikna etmek oldukça zor olacak. Para babaları tekliflerini biraz biraz yükseltip kulübü ikna edecek ve Napoli'nin performansını günden güne artırmasını beklemek tamamen şansa kalacak.

Sonra ne mi olacak? Cevap belli: Financial Fair Play. Para babaları gerçek zamanlı menajerlik oyunu oynamak için kulüp satın almaktan vazgeçecekler. Futbolcular tamamen maddiyat üzerine kurulu transferler yapamayacaklar ve futbol biraz daha az endüstriyel olacak. İnşallah...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About