23 Temmuz 2012 Pazartesi

Krasic zu Fenerbahçe?

Bugün NTVSpor'un altyazısıyla birlikte Milos Krasic sesleri yine yükselmeye başladı. Malumunuz Aykut Kocaman'ın bitmeyen sevdası. Habere göre Krasic ile anlaşılmış ve Juventus'la bonservis konusunda pazarlık yapılıyor.

2009-2010 sezonunun sonunda da çok istemişti Fenerbahçe Sırp futbolcuyu ancak o dönemde Juventus, jübilesini yapan Nedved'in yerine oyuncu arıyordu ve Krasic'te hem CSKA Moskova'daki oyunu hem sarı saçlarıyla o dönem Nedved'e oldukça benziyordu. Tüm bu detaylardan sonra Milos, Torino'nun yolunu tuttu tutmasına ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve Krasic, Juventus'a uyum sağlayamadı. İlk sezon alışma dönemidir diyenler oldu ancak takımdaki ikinci sezonunda da istediği forma şansını yakalayamayan Krasic, 2010-2011 sezonunun sonunda takımdan ayrılmak istediğini kulübe bildirdi. Juventus'ta zaten Krasic'i tutmaya pek yanaşmıyor. 2011-2012 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra Şampiyonlar Ligi'ne iddialı bir kadroyla girmek istiyorlar. Transfer etmek istedikleri yıldız ise Fiorentinalı Jovetic. Karadağlı yıldızın bonservisi oldukça yüksek ve bu yüzden Krasic ve birkaç oyuncu -ki bunların içinde Melo'da var- satarak transferi gerçekleştirmenin peşindeler. Hal böyle olunca Fenerbahçe doğru pazarlık stratejisiyle Juventus'a Krasic'in değerinin biraz altında bir bedelle futbolcuyu kadrosuna katabilir. Biraz altında dediysem de bu çok düşük bir tutar olmayacaktır çünkü transfermarkt.com.tr'ye göre Krasic'in bonservis bedeli şu sıralar 11 milyon euro.

Peki bu transfer Fenerbahçe'ye ne katacak? Bu konuda Kuyt transferinden sonra benim de kafam oldukça karıştı. Aykut Kocaman'ın ne düşündüğünü anlamakta zorlanıyorum. Krasic, Kuyt gibi birçok bölgede oynatabileceğiniz türden bir oyuncu değil, saf bir sağ kanat oyuncusu. 4-3-3'te ileri üçlünün sağında, 4-4-2'de orta sahanın sağında, 4-2-3-1'de de yine forvet arkasındaki üçlünün sağında oynayabiliyor. Maç içinde sol kanada yada ortaya kaydığı zamanlar da olabiliyor ancak bu adam FM deyimiyle tam bir AMR. Ayrıca birde 6 yabancı sınırlaması var ki mevcut durumda kadro kurmayı oldukça zorlaştırıyor. Stopere bir yabancı alınacağını artık sağır sultan bile öğrendi. Yobo olmazsa mutlaka bir başkası alınacak. O zaman 6 yabancı da şu şekilde oluşacak: Stoper(Yobo), Cristian, Stoch, Sow, Kuyt, Alex. Krasic bu isimlerden hangisini kesecek? Bölge olarak Cristian, Sow ve Stoch'u kesmesi mümkün gözükmüyor. Ya Alex feda edilecek Krasic için yada yeni transfer Kuyt. Aykut Kocaman'ın sezon öncesi açıklamalarından birini hatırlayacak olursak Alex'in artık daha ekonomik kullanılacağından bahsetmişti. Eğer bu düşüncesini gerçekten yürürlüğe sokacaksa o zaman elimizde tek bir seçenek kalıyor o da Krasic'in sağ kanatta, Kuyt'un ise Alex'in bölgesine geçtiği diziliş. Başka türlüsü yada 4-2-4 gibi fantastik dizilişler Fenerbahçe'nin kendi ayağına sıkması gibi birşey olur. 

Alex'in kadrodan kesilmesi konusuna gelince de Aykut Kocaman'ı büyük zorluklar bekliyor. Fenerbahçe'nin başına geçtiği 2010-2011 sezonunun başında Alex'siz 4-3-3 sistemini denemişti ve Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Young Boys'a elenmişti. Takım çok kötü giderken Aykut Kocaman, Alex'e sarılmış ve hemn kendisini hem Fenerbahçe'yi kurtarmıştı. Yine böyle bir durumla karşılaşırsa bu durum kendisini yıpratabilir.

Tüm bunlara rağmen Krasic, Juventus kariyeri dışında çok başarılı bir futbolcu ve doğru kullanıldığında Fenerbahçe'ye katkı sağlayabileceğini düşünüyorum. 28 yaşında ve iki senedir futbola uzak kalan bir futbolcu Fenerbahçe'de tekrar CSKA Moskova'daki günlerine geri dönüş yapabilir. Kolay adam eksiltebilen, asist ve gol yüzdesi yüksek olan bir futbolcu. Sol kanatta Stoch'un yarattığı etkinin daha fazlasını sağ kanatta  gerçekleştirebilir. Yukarıda anlattığım gibi tek handikap forvet hattındaki oyuncuların tamamının yabancı olması. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About