31 Temmuz 2012 Salı

Mevcut Kadroyla Muhtemel Galatasaray


Galatasaray transfer sezonunda Umut ve Dany'den sonra beklemeye geçti. Daha sonra birden yüklenip Hamit, Burak ve Amrabat'ı kadrosuna dahil etti ve şampiyon kadrosunu geliştirmeyi bildi. Taraftarın beklediği isim olan Melo'nun durumu ise belirsizliğini koruyor. Zaten bölgesini de x2 olarak belirttim. Hakan Balta'nın sakat olduğu ve uzun bir süre sahalardan uzak kalacağı söylentisi arttıkça ve bu bölge için transfer gündeme gelince o bölgeyi de belirsiz olarak bıraktım.

Kaleden başlayacak olursak Muslera, geçtiğimiz sezonun tamamı göz önüne alındığında ligin en başarılı kalecisiydi. Teknik heyetinden, taraftarına Mondragon'dan sonra güven veren ilk kaleci ve kimse ondan vazgeçmek istemiyor. Yaptığı kurtarışlar, arkada güven vermesi ve oyunu çabuk başlatması en büyük özellikleri. Maçtan kopmuyor ve de yaşı da genç. Bu sene şampiyonlar liginde de aynı performansını sürdürürse Avrupa'dan mutlaka teklifler alacaktır ancak hedef yükseklerse Nando'dan kesinlikle vazgeçilmemeli.

Defansta Ujfalusi ve Semih işbirliği ligi götürmeye yetti ancak şampiyonlar liginde bu formül tutar mı bilmiyorum. Semih'in bu senede bir seviye daha üste çıkması gerekecek. Ujfalusi'yi anlatmaya gerek yok ancak yaşlandıkça hızını da kaybediyor oluşu biraz kafalarda soru işaretlerinin belirmesine sebep oluyor. Belki de Dany transferi hem rotasyon hemde bu sebepten dolayı yapılmıştır. Kanat beklerine geçecek olursak sağda Eboue ve yedeği Sabri yeterli gibi görünüyor. Ayrıca Eboue bu sene önünde saf bir sağ kanat olan Hamit'le oynayacak ve performansının artmasını bekliyorum. Sabri ise sıkışan takvimlerde Eboue'nin dinlendirilmesi için kullanılacaktır. Sol bekte ise Hakan Balta'nın sebebi belli olmayan sakatlığı sorun yaşatacak gibi görünüyor. Tamam Hakan Türk oyuncular açısından bölgesinin en iyisi konumunda ancak en az 3 ay oynayamayacağı söyleniyor ve Galatasaray'ın bu bölgede Hakan'a alternatif olacak tek ismi Çağlar. Çağlar'da uzun süre forma giyemedi ve hazırlık kamplarında Fatih Terim, Albert Riera'yı bu bölgede sık sık denedi. Yine de sol beke bir transfer yapılacağını düşünüyorum. Eğer tercih yabancı transferden yana olursa Culio'ya yine Anadolu yolları görünebilir.

Gelelim orta sahaya. Merkezde Selçuk İnan bankosu mevcut. Galatasaray'ın saha içi lideri, pasör, frikikçi, Xavi. Tek sorun geçtiğimiz sezon müthiş uyum sağladığı Melo'nun transferinin henüz netleşmemesi. Sağ kanatta yeni bir isim var bu sene Galatasaray'da. Geçtiğimiz sezon papatya falı Kazım denendi ama olmadı ve bu bölgeye Engin Baytar monte edildi. Engin'le sezon sonuna kadar gidilsede şampiyonlar ligi için yeterli olmayacaktı ve Hamit Altıntop transfer edildi ve sorun çözülmüş oldu. Sol kanat ise Amrabat'ın. Galatasaray'ın uzatmalı sevgilisi Amrabat, tamamen bireysel oyunundan dolayı transfer edildi. Futbolunu adam eksiltme üzerine inşa eden böylesine bir futbolcu eksikliğini de giderdi Galatasaray. Amrabat, hem Türkiye'yi bilen bir oyuncu hemde Galatasaray'ı öylesine istedi ki bu agresifliğini oyununa da yansıtacaktır mutlaka. Kayserispor'da oynadığı kadar oynayamayacak topla burası aşikar bu onun için bir dezavantaj olarak görülebilir ancak etrafında oynayacak oyuncu kalitesinin artışı ise Faslı oyuncunun en büyük avantajı.

Johan Elmander'i orta saha oyuncularının arasında mı yoksa forvetlerin arasında mı yazayım diye çok düşündüm. Sonra orjinal bölgesinde değerlendirmeye karar verdim. Onunla Galatasaray geçtiğimiz sezon deyim yerindeyse(Uğur Meleke'nin dediği gibi) 4-5-2 oynadı. Attı, attırdı ama herkes onu pes etmeyen ve rakibi yıldıran yapısından dolayı sevdi. Bu seneki partneri ise Burak Yılmaz olacak. Burak'ta futbolunu son yıllarda inanılmaz bir şekilde geliştirdi. Daha önce İstanbul'da iki kez şansını denedi ancak her seferinde Anadolu'da buldu kendini. Bu sefer işler biraz daha değişik. Gol kralı apoletleriyle birlikte ve bambaşka bir futbolcu profiliyle geldi Galatasaray'a. En verimli çağında ve oyun planını tamamen bir santraforun isteyeceği şekilde oynayan bir takıma transfer oldu. 

Mevcut kadrosuyla Galatasaray, geçtiğimiz sezon oynadığı oyununu bir üst seviyeye çıkaracaktır diye düşünüyorum. Eğer Melo transferi gerçekleşirse üst seviyeye çıkma süresi çok daha kısalır. Gerçekleşmezse de takım kendi içinde evrilir ve yine işler yoluna girer. Sonuç olarak Galatasaray'ın en büyük silahı Fatih Terim. İmparator elindeki malzemeden maksimum faydayı çıkaracaktır. Artık bu takımı şampiyonlar liginde izlemek için sabırsızlanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About