19 Temmuz 2012 Perşembe

Fernandes zu Fenerbahçe ?

Aykut Kocaman, Topuk Yaylası'nda yaptığı basın toplantısında bir stoper ve bir orta saha oyuncusu alarak transferi noktalayacaklarını açıklamıştı.

Stopere alınacak oyuncu belli. Öncelik 2 senedir Everton'dan kiralanan Yobo'da gibi görünüyor. Rolando haberlerinin ise oyuncunun maliyeti ve overrated olmasından dolayı balon olduğunu düşünüyorum. Bu bölge için başka bir isim konuşulmadığına göre kesici Egemen ve ayaklarına hakim, sakin, aynı zamanda süpürücü Yobo tandemi hem lige hem Avrupa'ya yetecektir.

Orta saha ise muamma. Belli ki Aykut Kocaman Tino Costa'ya takmış durumda ancak Valencia'nın yeni hocası Pellegrino, Arjantinli oyuncuyu satmaya pek yanaşmıyor. Niye yanaşsın ki zaten oyunun iki yönünü de oynayabilen ve uzaktan bazuka gibi şutlar çeken bir futbolcu Tino Costa. 

Tüm bunların üzerine bu aralar Manuel Fernandes'in Fenerbahçe'ye transfer olabileceği söylentisi yayılmaya başladı. 

Samet Aybaba'nın söylemlerinden takımı Fernandes üzerine kuracağını anlayabiliyoruz. Haksız da sayılmaz çünkü elde avuçta bir tek o kaldı ve geçen sezon dönem dönem düşüş yaşasada genel olarak iyinin üzerinde bir performans sergiledi. Ancak Beşiktaş açısından bir handikap var ki Samet Aybaba'yı yeni arayışlara itebilir. O da kulübün mali durumu. Beşiktaş, tarihinin en zor günlerini geçiriyor ve sıcak paraya ihtiyacı var. Ayrıca elindeki futbolcular arasında satışından iyi paralar kazanabileceği tek isim de Fernandes. Fernandes ise tam da Fenerbahçe'nin aradığı türden bir oyuncu. Üstelik Fenerbahçe'de oyunun defansif yönüne müthiş katkılar sağlamasına da gerek yok çünkü o işi Mehmet Topal ve biraz Cristian Baroni yapacak. 

Fenerbahçe transfer teklifi yapar mı bunu bilemiyoruz. Sonuç olarak önceliğin Tino Costa'da olduğu gün gibi ortada. Kaldı ki Fenerbahçe resmi teklifini yapsa bile Fikret Orman, taraftarı karşısına alıp Fernandes'i Fenerbahçe'ye gönderebilir mi? Egemen, Ernst ile yollar ayrıldı. Simao ile Quaresma takımdan ayrı çalışıyorlar ve ilk fırsatta gönderilecekler. Fernandes'in de gitmesi durumunda zaten futbola küskün taraftar stada nasıl gelecek? Formayı nasıl alacak? Herşeye rağmen bunu da sineye çekip 'FEDA' diyecek mi? 

Tabi tüm bunlar şimdilik söylenti aşamasında olduğu için üzerinde konuşması gayet kolay. Belki de tamamen söylenti olarak kalır. Malum transfer dönemindeyiz ve bu dönemde transferlerin %99'u zaten söylentidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About