2 Temmuz 2012 Pazartesi

Akıl Almaz Veda



Beşiktaş'ta adının kolay kolay konulamayacağı işler yapılıyor. Buna son olarak geçtiğimiz sezonun açık ara en açık oyuncusu Egemen Korkmaz katıldı.

Yeni gelen yönetim futbolculardan sözleşmelerinde indirime gitmesini istemişti ve bu teklife ilk karşı çıkan isimdi Egemen Korkmaz. Sezonu 50 maç oynayarak tamamlamıştı ve sözleşmesi ağırlıklı olarak maç başı olarak yapıldığı için de sağlam bir ödeme almalıydı. Önce indirime gitmezse satılacağı iddia edildi. Arkasına mevcut şartları korunarak sözleşmesi uzatıldı. Bugün(2 Temmuz) itibarıyla ise Egemen Korkmaz ile Beşiktaş'ın yolları ayrıldı.

Egemen Korkmaz'ı diğer herhangi bir futbolcudan ayıran birçok özellik var. Öncelikle Türk olması. Pasaport, TFF'nin kısıtlamasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda çok daha değerli bir hale gelecek. Hal böyleyken Egemen'den vazgeçilmesi fantastik bir hamle gibi görünüyor. Tüm bunların yanında Egemen; lider, bölgesinde açık ara en iyi yerli, geçtiğimiz sezon 50 maça çıkmış bir isim.

Yeni yönetimin mottosu Beşiktaş'ı bulunduğu durumdan alıp düzlüğe çıkarmaktı ancak yapılan bu hamlenin geri dönüşü çok daha acı olacak gibi görünüyor. Hem böylesine kaliteli bir oyuncudan vazgeçiliyor hem de şampiyonluk yolunda rakip takımların Egemen gibi bir futbolcuya hemen hemen hiç bonservis ücreti ödemeden transfer edebilmesine müsade ediliyor. Olcay Şahan'a 1 milyon euro verilen yerde Egemen'e 1.4 +  bir miktar maç başı ücret verilememesini özetleyebilecek en güzel cümle ''zincirleme yönetim hatası'' olabilirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About