11 Temmuz 2012 Çarşamba

Hamit Altintop Transferi

 Her sezon sonunda olduğu gibi yine Hamit Altıntop gitti geldi derken Galatasaray, arka arkaya sağlam adımlarla önce Hamit'le daha sonra da kulübü Real Madrid ile anlaşarak transferi bitirme aşamasına geldi. 

Yine her zaman olduğu gibi de Hamit Altıntop'un alacağı ücret milletin diline yapıştı. Kariyerinde Bayern Münih ve Real Madrid gibi kulüpler olan bir futbolcuyu dünyanın en iyi liginden alıp Türkiye'ye getirmek istiyorsanız tabiki mevcut takımından aldığı paranın üzerinde bir ücret ödemeniz gerekir. Bahsettiğimiz futbolcu herhangi bir kişi değil Türkiye Milli Futbol Takımı'nın da kaptanı. Her ne kadar geçtiğimiz yıl Real Madrid'de istediği kadar forma şansı yakalayamamış olsa da orası Real Madrid ve Kaka'da istediği kadar forma şansı yakalayamamaktan şikayetçiydi.

Transferi teknik açıdan değerlendirecek olursak Galatasaray, geçtiğimiz sezonu hemen hemen sıfır kanat oyuncusuyla tamamladı. Saf kanat oyuncusu olan Albert Riera, Colin Kazım, Yiğit Gökoğlan gibi isimlerden beklenen katkı alınamadı. Bu yüzden Fatih Terim,  sağ ve sol bölgede aslında gerçek pozisyonu forvet arkası olan  Emre Çolak ve Engin Baytar'ı  oynattı. Bu iki oyuncu oyun yapıları gereği topla buluştukları anda çizgiden içeri kayarak Galatasaray ataklarının bir nevi tekdüzeleşmesine sebep oldular. Burada Emre ve Engin'i kötülemiyorum çünkü iki isimde kendilerine aykırı olan bölgede müthiş özveriyle oynadılar ve Galatasaray'ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldular. Ancak önümüzdeki sezon bir Şampiyonlar Ligi var ki bu turnuvada devşirme kanat oyuncularının defosu çok daha açık bir şekilde gün yüzüne çıkabilir.

İşte Hamit Altıntop transferi sadece bu yüzden bile nokta atışı diyebileceğimiz türden bir transferdi. Tıpkı geçen sene transfer olduğunda aynı şekilde çok para alıyor diye eleştirilen Selçuk İnan gibi. 

Fatih Terim'in maç içinde skora göre diziliş ve taktik değiştirmekten çekinmeyen yapısına da çok faydası dokunacak Hamit transferinin. Çünkü Hamit, sağ bek , sağ kanat, merkez orta saha, defansif orta saha gibi birçok bölgede üst düzey performans gösterebiliyor. 

Birde önümüzdeki dönem 5'e düşecek yabancı sayısını da hesaba katınca Galatasaray'ın bu sezon yılın transferine imza attığını söylemekte bir sakınca yok. Şimdi Hamit'in çok para alacağından yakınanlar birkaç sene sonra Türk futbolculara ödenecek ücret ve bonservis bedellerine ne diyecekler çok merak ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About