18 Temmuz 2012 Çarşamba

Galatasaray Burak Yılmaz Transferini Duyurdu





Burak Yılmaz'ın Galatasaray'a transferi zaten bilinen bir şeydi ancak resmiyet kazanması açısından değinmek gerekir.

Galatasaray, Hamit Altıntop gibi bölgesinin en iyisi(Türk oyuncular arasında) olan Burak Yılmaz'ı da kadrosuna katarak kadrodaki kaliteli Türkler'in sayısını arttırdı. Birkaç sene içinde sahada en fazla 5 yabancı sınırlamasına geçileceğini düşünürsek 5 milyon euro'ya daha iyisi yapılamazdı.

Burak'ı anlatmaya gerek yok. Türk futbolcular arasında golcü deyince akla gelecek ilk isim ve Türkiye'de gol denince akla gelecek ilk takıma transfer oldu.

Oyun anlamıyla Galatasaray, Trabzonspor'un geçen sene Burak Yılmaz üzerine kurulu sistemine sahip değil. Çok daha fazla oyuncunun aktif katılımına dayalı bir oyun yapısı var ve bu da Burak'ın geçtiğimiz sezonda olduğu gibi otuzlu gollere ulaşamayabileceğini işaret ediyor. Burak'ın gol anlamında tek dezavantajı bu.

Yeni transferlerle birlikte zaten oldukça dominant olan Galatasaray'ın oyun yapısı çok daha dominant hale gelecektir çünkü meziyetli futbolcu sayısı arttı. Burak'ın avantajları ise tam da burada başlıyor çünkü birlikte oynayacağı oyuncular Trabzon'dakine oranla daha yetenekli olacak. İyi futbol da iyi futbolcuyla oynanır mantığıyla yola çıkacak olursak Burak'ta daha verimli bir futbol ortaya koyacaktır. BurakBurak yapan defansın arkasına sızmalarına değinecek olursak karşılaşmalar 0-0 iken gerçekleştirebilme şansı lig maçlarında çok çok düşük, Şampiyonlar Ligi'nde ise lige oranla biraz daha fazla. Ancak birde madalyonun öbür yüzü var; Galatasaray'ın öne geçtiği maçlar tamamen Burak Yılmaz Show'a dönüşebilir. Nasıl mı ? Takımınız 1-0 önde. Rakip savunma açık vermeye başlayacak ve arkanızda Amrabat, Hamit, Melo, Selçuk gibi iyi pasörler var. Forvetteki partneriniz ise Elmander. İşte nasılın cevabı bu detaylar.

Burak Yılmaz, Galatasaray'a hayırlı olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About